Оточенню Столара-Кушніра видали вихідні дані на будівництво чергового ЖК поблизу «Палацу «Україна»
13.08.2019   //  

Департамент містобудування КМДА 26 липня видало ТОВ «Расмус» містобудівні умови та обмеження (МУО) на забудову ділянки на вул. Ігоря Брановицького, 3 у Печерському районі Києва. Про це свідчать дані офіційного сайту Департаменту.

МУО видані на реконструкцію нежитлових будівель під житловий комплекс. Його висота буде від 26,5 до 73,5 м. Остаточну висоту буде визначено у проекті забудови з врахуванням погодження Мінкульту, а також аеропорту «Київ» (Жуляни), Украерорухом та Державіаслужбою.

Ділянку площею 0,54 га, на якій заплановане будівництво, «Расмус» отримав в оренду на 10 років у березні цього року для обслуговування існуючих будівель, право власності на які фірма зареєструвала у вересні 2018 року.

Відповідно до МУО, ця ділянка є територією житлової багатоповерхової забудови. Вона знаходиться в межах історичного ареалу Києва. У МУО вказано, що ділянка потрапляє в зону обмеженого використання території від аеропортів, а також в зону звукового тиску до 70 дБ, зону забруднення Цезієм-137 і санітарно-захисну зону від промислових об’єктів. Крім того, ділянка проектування розташована на зсувонебезпечних територіях.

Нагадаємо, у квітні слідчі Нацполіції отримали право тимчасового доступу до документів ТОВ «Расмус», що стосуються вводу в експлуатацію ЖК Victory V на проспекті Перемоги, 5-Б у Києві.

ТОВ «Расмус» було створене у 2013 році. Із 2013 по 2016 рр 50% у цьому підприємстві належало Вікторії Полухіній. З 2017 року і донедавна Полухіна була засновницею ТОВ «Магнат Будсервіс Лтд», власником і керівником якого зараз є Михайло Столар. Це батько Вадима Столара, екс-нардепа від Партії регіонів, який 21 липня пройшов до Верховної Ради по списку «Опозиційної платформи – За життя» Бойка-Рабіновича-Медведчука. Після 2014 року Вадима Столара почали називати «сірим кардиналом» столиці.

З 2016 року засновником ТОВ «Расмус» є кіпрська компанія «Асодрія Холдінгс Лтд», кінцевим власниками якої значаться громадянин Індії Кумар Кульдіп (50%) та Дмитро Мармуляк (50%) з Кременчука.

Дмитро Мармуляк у 2013-2016 рр був директором ТОВ «Проффайненс Груп», якого надалі замінила, ставши і засновником фірми, Лариса Криворучко – це дружина Володимира Криворучка. Разом із нинішнім головою правління ПАТ «ХК «Київміськбуд» Ігорем Кушніром у 2010 році вони стали депутатами Кременчуцької міської ради від Партії регіонів. Саме у Кременчуці Кушнір вибудував свою кар’єру.

Керівником ТОВ «Расмус» з 2014 року є Руслан Федорченко.