Новим головою Житомирського відділення АМКУ став очільник Херсонського ОТВ, чий зам погорів на хабарі у $4 тис.
13.08.2019   //  

В’ячеслав Василенко

У липні новим головою Житомирського територіального відділення АМКУ став В’ячеслав Василенко, який раніше очолював Херсонське та Чернігівське ОТВ АМКУ. Про це повідомляється на сайті терВідділення.

Новопризначений Вячеслав Василенко відомий як очільник Чернігівського відділення Антимонопольного комітету протягом двох місяців 2017 року, а також – як голова Херсонського відділення АМКУ з 2016 по літо 2019 року.

31 липня 2018 року Прокуратура Херсонської області спільно з місцевим спецпідрозділом Управління СБУ викрили замголови Херсонського тервідділення Наталю Бережанську на хабарі у розмірі $4 тис за обіцянку суб’єкту господарювання закрити очі на здійснене ним порушення конкурентного законодавства.

«Голова Відділення Вячеслав Василенко та працівники Херсонського обласного тервідділення АМКУ всіляко сприяють проведенню слідчих дій», – повідомляли тоді на сайті Антимонопольного комітету.

Справа заступниці Василенка, Наталі Бережанської, потрапила до суду уже в поточному році. Відомо, що прокуратура надіслала суду обвинувальний акт по Бережанській 18 лютого цього року (через більш ніж півроку після викриття на хабарі), а розгляд справи стартує в середині серпня.

Призначення Василенка головою Житомирського ОТВ АМКУ не супроводжувалось публікаціями на сайті Антимонопольного комітету. На сайті Херсонського ОТВ АМКУ Василенко все ще значиться головою Відділення.

Нагадаємо, з 2006 року Житомирське відділення АМКУ очолював Олександр Безсмертний.