Колишній СБУшник докинув екс-поліцейському 62 мільйони на таємне утримання доріг
13.08.2019   //  

ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Полтавської ОДА за півроку уклало чотири угоди з ТОВ «Будівельна компанія «Старт-Інвест» про додаткові роботи з утримання місцевих автодоріг на загальну суму 61,53 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

У січні 2019 року «БК «Старт-Інвест» виграла підряд держпідприємства щодо утримання місцевих автодоріг до кінця 2019 року на 135,00 млн грн. Йшлося про ліквідацію вибоїн, тріщин, осідань асфальтобетонного покриття, заміну бордюрів, заміну і фарбування знаків та огородження, зимове утримання, озеленення, прибирання зупинок тощо.

Нинішні закупівлі додаткових робіт у попереднього підрядника провели за переговорною процедурою для сумісності з уже виконаними роботами. Також замовник посилався на необхідність термінового приведення місцевих автодоріг області до належного стану. Сума чотирьох неконкурентних угод становить 46% від вартості первинного договору.

Як і раніше, підсумкові відомості ресурсів і кошториси не оприлюднено, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів із ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Полтавська ОДА на чолі з Валерієм Головком зареєструвала «Агентство місцевих доріг Полтавської області» у березні 2018 року за адресою свого Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ. Директором держпідприємства став Олексій Басан – колишній старший оперуповноважений Управління СБУ в Полтавській області.

Створену в лютому 2018 року «БК «Старт-Інвест» із осені 2018 року записано на Дмитра Ковергу з Вишневого Київської області. Від жовтня 2018 року фірмою керує Владислав Слуцький – колишній старший інспектор штабу батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Полтава» ГУНП в Полтавській області.

Компанія з 39 працівниками орендує техніку в ПП «Дорожньо-ремонтне експлуатаційне управління», ТОВ «Трансресурси», ТОВ «Будтехіндустрія Інвест», ТОВ «Інтера-Строй».

За даними системи «YouControl», раніше її засновниками були полтавчани Денис Котов і Валерій Столярчук. Тоді нею керував нинішній заступник директора Ігор Фрідманн, чия дружина Наталія Фрідманн є секретарем Полтавського окружного адмінсуду. Ще раніше фірма належала Ігорю Пащенку з Дніпропетровщини та Богдану Шинкарю з Рівненщини.

Усього «Старт-Інвест» отримав підрядів на 424,28 млн грн. Усі в «Агентства місцевих доріг Полтавської області», крім двох у КП «Аеропорт-Полтава» на 40,79 млн грн.