Айтішники Кличка замовили Систему дистанційного навчання за 15 мільйонів
12.08.2019   //  

КП «Головний інформаційно-обчислювальний центр» («ГІОЦ») КМДА 24 червня за результатами тендеру замовило ТОВ «Фолгат ФТК» розвиток і впровадження Системи дистанційного навчання за 14,83 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч розроблять технічне завдання на розвиток Системи дистанційного навчання як частини Системи управління навчанням, замовленої в 2017 року в ТОВ «Бейсік Груп» за 19,27 млн грн., поставлять програмне забезпечення, проведуть дослідну експлуатацію і розроблять документацію. Виконавець забезпечить річну гарантійну підтримку софту.

Система забезпечить максимальну індивідуалізацію навчального процесу залежно від рівня підготовки користувачів, доступ до сховищ навчальних матеріалів у зручний час, незалежну оцінку рівня підготовки користувачів за допомогою автоматичних тестів.

Усі майнові права інтелектуальної власності будуть передані виконавцем замовнику.

Ціна угоди на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 15,00 млн грн.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Софтліст» Дмитра Прокопенка, Максима Роліка і Дмитра Козяревича, власників ТОВ «Ідеалсофт». Козяревич керує ТОВ «Український національний антивірус» Валентини Жданової, Сергія Невлада та Оксани Щеглової.

«Фолгат ФТК» належить Олександру Гриню та Ігорю Підрезі. Раніше співзасновником був Дмитро Крилов, який також володів однойменним ТОВ «Фолгат» разом із нинішніми його власниками киянином Юрієм Землянухіним і компанією «Folgat AG» (Німеччина).

У 2014 році АМКУ оштрафував «Фолгат ФТК» і ТОВ «БМС Техно» за тендерну змову, але згодом суд визнав це рішення адмінколегії недійсним через недоведеність обставин.

Крім того, Крилов колись володів ТОВ «Фолгат-Сервіс», яке зараз належить компанії «THG Technik Handels Gesellschaft AG» (Швейцарія) швейцарця на ім’я Кайль Хенрі.

Усього «Фолгат ФТК» отримав підрядів на 219,67 млн грн., а «Фолгат» – на 28,60 млн грн.