За рік фірма з донецьким корінням узяла 121 мільйон на облаштування центру Маріуполя
10.08.2019   //  

КП «Міське управління капітального будівництва» Маріупольської міської ради Донецької області протягом року за результатами тендерів уклало вісім угод із ТОВ «Будівельна та торгівельна компанія «Міра» про будівельні роботи в центрі міста на загальну суму 121,43 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч Управління замовило фірмі реконструкцію площі Свободи по проспекту Миру за 40,44 млн грн. і будівництво на ній пішохідного фонтану 36х7,5 м за 22,95 млн грн.

Субпідрядником із будівництва фонтану буде ТОВ «Імперія води Україна» з Києва.

За відомостями ресурсів реконструкції площі без доставки і ПДВ, асфальтобетон щільний дрібнозернистий кольоровий з додаванням безкольорового в’яжучого та пігменту коштує 9 795 грн./т. Рік тому на тендері Дніпровської міської ради кольоровий дрібнозернистий асфальтобетон коштував 8 500 грн./т. При цьому в обох випадках марка й тип невідомі.

Природний рядовий пісок коштує 350 грн./куб. м, що на 40% дорожче від середньої ринкової ціни у 250 грн./куб. м. Натомість ціни арматурної сталі, клейової суміші Ceresit СT 190, бетонів, розчинів, деревини та опалубки відповідають ринку та іншим тендерам.

Торік фірма отримала підрядів Управління щодо реконструкції Театральної площі з Центральним сквером на загальну суму 58,04 млн грн. Кошти розподіляються так:

По три-чотири суперника пропонували на 1-22% нижчі ціни на двох більших тендерах щодо Театральної площі, однак їх усіх відхилили через різні недоліки документів.

Єдиним конкурентом на тендері щодо зовнішніх мереж Театральної площі була місцева ФОП Добровольська Світлана Володимирівна, яка займається орендою нерухомості, щодо площі Свободи – маріупольське ТОВ «Харбор» Дмитра Васильця, а щодо фонтану – столичне ТОВ «Енерґо-Інвест» Лариси Майструк і Сергія та Олексія Фіщуків.

До 2016 року переможець «БТК «Міра» був зареєстрований в окупованому Донецьку на місцевих жителів Iзрi Мемета і Хюсейна Джошкуна. На 2018 рік фірму перереєстрували в Маріуполі на того ж Хюсейна Джошкуна з Донецька та маріупольця Олексія Дятлова.

Олексій Дятлов також керує ТОВ «Група компаній «Асоціація впровадження інвестицій», зареєстрованим в окупованому Єнакієвому на місцевого бізнесмена Миколу Гладкіх.

Громадянин Туреччини Хюсейн Джошкун також володіє столичним ТОВ «Інженерно-будівельна компанія «Міра». Раніше він володів ще й нині ліквідованим донецьким ТОВ «Будівельна та торгова корпорація «Міра» разом із донецьким ТОВ «Компанія Камелот» Сергія Мартиненка, Андрія Момота, Андрія Трегубенка, Андрія Лагоши та екс-нардепа від «Опоблоку» Олексія Білого. Крім того, особа з такими ім’ям та прізвищем 15 липня 2019 року зареєструвалась як індивідуальний підприємець у Ростовській області Росії.