Прибирання сміття замовляли фірмі з фіктивним директором, яка привласнила бюджетні кошти
10.08.2019   //  

ТОВ «Поллукстрейд» привласнило 224 тис грн., не виконавши роботи з прибирання сміття в Олександрівському районі Запоріжжя. Про це написав «Запорізький центр розслідувань з посиланням на ухвалу Заводського райсуду м. Запоріжжя від 12 липня.

Згідно з матеріалами справи, у 2017 р. райадміністрація  Запорізької міськради в Олександрівському районі та «Поллукстрейд» уклали дві угоди на збір і вивіз сміття. Сума першої угоди склала 340 тис грн., другої – 336 тис грн.

Фірма повинна була прибрати і утилізувати 702 тонни сміття в Олександрівському районі. Для утилізації сміття «Поллукстрейд» уклав договір з ТОВ «Екопост» (полігон безпечних відходів поруч з Оріхівським авторинком) і ТОВ «Умвельт-Запоріжжя» (муніципальний полігон).

«Поллукстрейд» виконав роботи і отримав кошти. Але при звірці з даними фірм, які приймали сміття на полігон, з’ясувалося, що їхні дані різняться з тим, що вказав в актах виконаних робіт «Поллукстрейд». Замість 702 тонн на полігони було вивезено 469 тонн відходів. Решта 231 т сміття компанія не прибрала, але, на думку слідства, гроші за роботу в розмірі 224 тис грн. привласнила собі.

Під час укладення договорів директором ТОВ «Поллукстрейд» був Станіслав Ємцев.

На допиті Ємцев заявив, що стати директором і засновником фірми його попросили знайомі, проте після підписання установчих документів він не керував фірмою і не підписував договорів, а його знайомі зникли.

Свідками у справі також є працівники, які вказані в трудових договорах, та власник КАМАЗів, які орендували для прибирання сміття.

Під час допиту свідки повідомили, що ніяких робіт вони не виконували, договори не підписували і не знайомі з директором фірми, ніколи його не бачили.

Такі ж свідчення дав і власник автотранспорту, він заявив, що машини в оренду ТОВ «Поллукстрейд» не передавав, послуг з прибирання та перевезення сміття не здійснював.

Незважаючи на це, «Поллукстрейд» постійно брав участь в тендерах.

У квітні 2017 р. компанія отримала підряди на ті ж послуги і від райадміністрації Шевченківського району на суму 998 тис грн.

Крім того, ТОВ «Поллукстрейд» тричі перетиналися на тендерах з ТОВ «СМ-Строй» як єдині конкуренти. Власниками обох фірм був Ємцев, а пізніше ці фірми переписали на інших людей. В результаті було укладено угоди на суму 7,1 млн грн.

Зараз на Станіслава Ємцева зареєстровано ще 6 компаній. Згідно з його свідченнями, він тільки від слідчих дізнався, що на нього оформлені інші підприємства.

Наразі засновником ТОВ «Поллукстрейд» вказано ТОВ «Спецторгпівніч» Едуарда Чмалінова.