Ще 51 мільйон на ремонт суден АМПУ розіграли фірми, що працюють з одним доком
09.08.2019   //  

Філія «Днопоглиблювальний флот» ДП «Адміністрація морських портів України» 5 серпня за результатами тендеру замовила ТОВ «Джемонд Ботярд» ремонт земкаравану за 51,40 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч у Херсоні за адресою Карантинний острів, 1 відремонтують земкараван «Колодочка» у складі земснаряду «Євген Колодочка», теплоходів «Айдар» і «Створ» та шаланд «КШ-1» і «КШ-2». Гарантійний строк на послуги і матеріальні ресурси складає рік, на лакофарбове покриття – два роки, а забезпечення виконання договору – 5%.

Ціна угоди на 6% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 54,75 млн грн.

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Спец Експерт», причому ніхто не знижував ціну під час аукціону. Суперник запропонував на 13% нижчу ціну, а потім відмовився від підписання договору листом, тож його відхилили. При цьому тендерна документація не передбачала внесення учасником тендерного забезпечення у вигляді банківської гарантії, яке могло бути стягнене з нього замовником у випадку відмови від підписання договору.

Закон встановлює для послуг максимальний розмір забезпечення у 3% очікуваної суми, що склало б 1,64 млн грн. Це могло би частково компенсувати різницю між пропозиціями дешевшого відхиленого «Спец Експерту» і дорожчого «Джемонд Ботярду» в 5,80 млн грн.

«Спец Експерт» з Одещини зі статутним капіталом 1 тис грн. належить одеситу Михайлу Боберцю. Він також володіє зареєстрованим за тією ж адресою ТОВ «Спеціалізована компанія Техфлот» з Жанною Радченко та Ігорем Якушевичем. Однак раніше, за даними системи «YouControl», засновником «Спец Експерту» був киянин Роман Сапожніков.

Наявність матеріально-технічної бази (доку) фірма підтвердила договором про спільну діяльність за 2019 рік із херсонським ТОВ «Шипярд1930» Костянтина Молодковця. Раніше воно під назвою «Рівертайм» належало кіпрській «KDM Shipping Public Ltd».

Нещодавно «Спец Експерт» виграв у «Джемонд Ботярду» тендер на ремонт іншого земкаравану за 29,69 млн грн., а в 2016 році отримав єдиний підряд ДП «Одеський морський торговельний порт» на встановлення суднових двигунів за 791 тис грн.

Дніпровський «Джемонд Ботярд» зі статутним капіталом 5 тис грн. належить Андрію Ковалевському з Дніпра та Євгену Рябку з Херсона. Він подав договір про спільну діяльність за 2019 рік із тією ж фірмою «Шипярд1930», що й суперник «Спец Експерт».

Ковалевський також володіє ПП «Джемонд Бот», а Рябко – ПФ «ІГЛ» і ПП «Ай Ті Сервіс Херсон» одноосібно та ТОВ «Вінтрансгруп» разом із Мариною Гюмюшлю з Вінниці.

Три інші фірми не допустили до торгів. ТОВ «Компанія «Дніпротранссервіс» відхилили за відгук з іншими номером і датою договору, ніж в аналогічного договору, а ТОВ «Сігран» – за неправильну кількість запропонованих послуг у відповідній довільній довідці. ПП «Виробничо-комерційна фірма «Тос» відхилили, бо наданий ним договір з «Шипярд1930» був договором підряду і не підтверджував можливість розпорядження виробничими площами. «Тос» марно оскаржив своє відхилення в АМКУ.