«Сонячна» фірма дружини мера купила позашляховик Audi Q8 за 3,6 мільйона
07.08.2019   //  

ТОВ «Сонячна енергія Плюс» (м. Ужгород, Закарпатська обл.) 2 серпня за результатами тендеру замовило ТОВ «Ауді-центр Київ» легковий автомобіль за 3,57 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Фірма поставить позашляховик Audi Q8. Із базового обладнання автомобіль матиме круїз-контроль, протиугонну електронну систему, шкіряний салон, а з додаткового обладнання: аудіо систему об’ємного звучання, для відтворення звуку використовуються 17 динаміків, у томі числі 3D-динаміки; скляний панорамий дах; 4-зонний клімат-контроль; підігрів передніх та задніх сидінь; вентиляція та масаж для передніх сидінь (вентиляція сидінь та масаж м’язової системи за допомогою 10 пневматичних подушок: 7 різних програм (хвильовий, розминання, розтягування, відновлення, зона плечей, зміцнюючий та підбадьорливий) з трьома рівнями інтенсивності та інше.

На сайті ТОВ «Ауді-центр Київ» зазначено, що ціни на Audi Q8 стартують від 1,65 млн грн.

Ціна угоди на 4% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 3,72 млн грн.

На торгах єдиним конкурентом ТОВ «Ауді-центр Київ» було ТОВ «Альфа Харків Восток» Андрія та Олександра Кириків, чия пропозиція була вищою – 3,62 млн грн.

Засновником ТОВ «Ауді-центр Київ» є Ігор Воротнюк, який у 2006-2012 рр. був народним депутатом від БЮТ, керівник – Володимир Дрогомирецький.

«Сонячна енергія Плюс» має дві сонячні електростанції в селах Ірлява та Ратівці Ужгородського району. Офіційно інвестором другої СЕС у 2013 році називали Богдана Андріїва, тоді – депутата Ужгородської міськради від Партії регіонів, а нині – мера Ужгорода.

Засновницями фірми є Влада Андріїва, дружина Богдана Андріїва, та дружина його брата Наталія Андріїв. У 2013-2014 роках Андріїв і сам входив у наглядову раду компанії. У своїй декларації за 2018 рр. Богдан Андріїв вказав, що його дружина Влада отримала від ТОВ «Сонячна енергія Плюс» 505 тис грн. зарплатні та 18,27 млн грн. дивідендів.

Ще одну частку в «Сонячній енергії Плюс» має Олександра Ледида-Павлюк, донька екс-голови Закарпатської ОДА і чинного депутата Закарпатської облради від «Опозиційного блоку» Олександра Ледиди, який раніше очолював обласну організацію Партії регіонів.

Також співвласницями є Катерина Гембік, донька Олександра Ледиди і дружина бізнесмена Миколи Гембіка, а також Катерина Ковач, родичка екс-нардепа від Партії регіонів Василя Ковача.

Нагадаємо, за даними «Ні корупції!», у 2018 році Коритнянcька сільрада безкоштовно виділила десять ділянок для ведення особистого селянського господарства, які потім одночасно були перепродані керівнику «Сонячної енергії Плюс» Андрію Ганзелу.

Як повідомляли «Наші гроші», у грудні минулого року ТОВ «Сонячна енергія Плюс» за результатами тендеру замовило ТОВ «ВіДі-Пауер» два нові гібридні позашляховики Land Rover Range Rover Autobiography 405 RR 2.0 Si4 PHEV AB по 169 тис євро, або 5,33 млн грн. за кожен.