Суд оштрафував на 25 тисяч чиновника Міноборони, який отримав 350 тисяч за швидку оплату за ремонт штабу та казарми
06.08.2019   //  

Приморський райсуд Одеси затвердив угоду про визнання винуватості і оштрафував на 25,5 тис грн. помічника начальника управління з фінансово-економічної роботи-начальника фінансово-економічного відділу Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління Міністерства оборони Сергія Д’яконенка, який отримав 350 тис грн. хабара за вирішення питання про швидке перерахування підприємству коштів за ремонт будівель штабу та казарми в Одеській області.

Про це свідчить ухвала суду від 19 липня.

У 2016 році Д’яконенко у своєму службовому кабінету отримав від представника малого колективного підприємства «Праця» 350 тис грн. неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення тимчасово виконуючого обов`язки начальника Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління.

Д’яконенко обіцяв переконати останнього в необхідності якнайшвидше підписати необхідні фінансово-розрахункові документи – акти приймання виконаних будівельних робіт, довідки про вартість виконаних робіт та платіжні доручення, що є підставою для перерахування грошей МКП «Праця» по договорах генерального підряду на капітальний ремонт будівлі штабу по ГП № 6, в/м Дачне-1, с. Дачне, Одеська область. Шифр-Д-1/6» та генпідряду на капремонт будівлі казарми по ГП №1, в/м Дачне-1, с. Дачне, Одеська область. Шифр-Д-1/1».

Спочатку Д’яконенка підозрювали за ч.3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5-10 років.

Втім у суді кваліфікацію змінили на ч. 2 ст. 369-2 КК України – одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення іншою особою. В результаті суд затвердив угоду зі слідством, оштрафував Д’яконенка на 25,5 тис грн. і позбавив його права обіймати посади, пов`язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади на один рік.