Реєстратор КП зі «справи Садовської» виявився судимим за підроблення документів
06.08.2019   //  

Державний реєстратор комунального реєстраційного підприємства «Реєстратор» Едуард Олегович Столяров виявився раніше судимою за підробку документів особою, тож не мав права бути держреєстратором. Про це «Нашим грошам» стало відомо з матеріалів кримінального провадження 12019100030004919 у Єдиному реєстрі судових рішень.

В рамках провадження слідчі Деснянського управління поліції ГУНП в місті Києві розслідують перепис Столяровим квартири на інших власників у травні 2019 року на столичній вулиці Данькевича, 16.

За матеріалами справи, двоє осіб вломилися в одну з квартир у цьому будинку. Не зважаючи на відмову жінки, зареєстрованої у вказаній квартирі на законних підставах, впускати гостей, новоприбулі, використовуючи фізичну силу проникли до квартири. Після чого на вимогу жінки квартиру покинути один із гостей штовхнув її, в результаті чого жінка упала й отримала тілесні ушкодження.

Візитерів затримали, але вони пояснили  слідчим, що не вчиняли злочину, оскільки нерухомість належить іншій особі. За даними Державного реєстру речових прав, право власності на квартиру з’явилося у Сергія Володимировича Воробйова, за даними сайту Prozorro – чоловіка, якому «Платинум банк» відступає права вимоги  до позичальників.

Однак слідчі зауважили, що запис про виникнення у Воробйова права власності зробив реєстратор КП «Реєстратор» Едуард Столяров. А він у 2017 році притягався до відповідальності за ч. 1 та ч. 2 ст. 205-1 Кримінального Кодексу України («Підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців»), а відтак не має права бути реєстратором.

Вирок по Едуарду Столярову свідчить, що чоловіка засудили на 3 роки обмеження волі з позбавленням права займатись діяльністю, пов’язаною з адміністративно-господарськими функціями та звільнили від покарання з іспитовим строком на 2 роки. Як свідчать матеріали справи, Столяров був у скрутному матеріальному становищі і приймав пропозиції за гроші реєструватися власником та керівником різних фірм, підписувати супутні документи.

Так, 2015 року Столяров дав свої документи та підписи невідомій, як її називає слідство, особі, щоб його зареєстрували керівником і засновником ТОВ «Гепард Трейд» та ТОВ «СМЦ Будметінвест». Отримав за це 2 тис. грн – по тисячі на фірму.  Пізніше, 2016 року, біля столичного ТРЦ «Аркадія» за 800 грн Столяров став засновником ТОВ «Інвіто Маркетинг», а біля кафе «МакДональдс» на Севастопольській площі заробив ще 1 тис. грн., ставши засновником із 95% статутного капіталу ТОВ «Мірком». Також за 1 тис. грн біля метро «Вокзальна» Столяров погодився стати засновником та керівником ТОВ «ТД «Мегаполіс» – фірми, що, як пізніше встановить слідство, наприкінці 2016 – у 2017 році значилася сумнівним експортером зерна з порту «Чорноморськ».

Допитаний Столяров визнав себе винним, підтвердив, що за гроші оформлював на себе фірми, при цьому не мав наміру здійснювати будь-яку діяльність, всі документи передав особам, прізвищ яких не знає, як і не знає подальшої їх долі. У вчиненому чоловік розкаявся.

Утім, наразі Столяров досі зареєстрований засновником всіх названих вище фірм, а також  ТОВ «Класік авангард», ТОВ «Фаетон плюс» і ТОВ «Науково-виробнича упроваджувальна комерційна фірма «Еско ЛТД». Остання орендує 0,5 га неподалік столичного аеропорту «Жуляни» та володіє приміщенням старої АЗС на цій землі. Приміщення здані в іпотеку Юлії Губановій – дочці замгендиректора ДП Мінагрополітики «Спецагро» Станіслава Червяка.

За даними сайту Міністерства юстиції, у березні 2019 року Едуард Столяров пройшов у Мін’юсті автоматизоване анонімне тестування по роботі з Державним реєстром речових прав і нині працює як реєстратор. Для того, щоб стати реєстратором, він мав пройти кількаденне навчання у структурі Міністерства юстиції – ДП «НАІС».

КП Столярова із одноіменною назвою «Реєстратор» акредитовано у сфері держреєстрації прав Міністерством юстиції у вересні 2018 року.

Як раніше повідомляли «Наші гроші», столичний бізнесмен Рубен Арутюнов заявив, що КП «Реєстратор» «курує» Руслан Садовський – чоловік заступника міністра юстиції Ірини Садовської. КП зареєстроване в Дарницькому районі Києва начебто на підставі протоколу зборів мешканців будинку по вулиці Крупської, 10, проте ніяких зборів мешканці не проводили, директор КП перебуває в Сумській області і є номінальним, а одна з реєстраторів КП Юлія Нікітіна перебуває на постійній основі в місті Донецьку. Кримінальне провадження по КП «Реєстратор» веде Державне Бюро Розслідувань, детальніше читайте матеріалі «Бізнесмен заявив, що чоловік замміністра юстиції “курує” рейдерське КП».