«Київтеплоенерго» віддало 60 мільйонів на ремонт аварійних тепломереж фігуранту кримінальної справи з оточення чиновників Кличка
05.08.2019   //  

Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» в липні 2019 року віддало два підряду на ремонт аварійних ділянок тепломереж в Києві ТОВ «Будівництво технології системи» («БТС») на загальну суму 59,6 млн грн. Про це написала Світлана Головіна у виданні «КиевVласть».

Згідно з даними  «Prozorro», 25 липня «Київтеплоенерго» замовило «БТС» капремонт аварійної ділянки теплових мереж від ЦТП на вул. Ревуцького, 25А до ж/б по вул. Ревуцького, 23, 21, 27, 25, вул. Вербицького, 4А, 4Б, 4, 6А, 8, 8А, 10А, 8Б, вул. Тростянецькій, 2, 4/2 м. Києві за 53,57 млн грн.

16 липня «Київтеплоенерго» уклало угоду з «БТС» про капремонт аварійної ділянки теплових мереж від ЦТП на вул. Ш. Алейхема, 22 до ж/б Ш. Алейхема, 22, 24, 26/23 в Києві за 6,15 млн грн.

«Будівництво технології системи» (раніше ТОВ «СТС-Сервіс ЛТД») було зареєстровано у 2007 р. З 2015 р. компанією керує Дмитро Нижник. Наразі засновником фірми вказано Наталю Михаленко. У 2016 р. співвласниками підприємства разом з Нижник були Сергій Костирко та Олена Костирко.

У 2000 р. Сергій Костирко керував ТОВ «Компанія СТС-Енерго». У 2000-2014 рр. цією ж фірмою керував Дмитро Науменко, який наразі є директором Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Київської міської держадміністрації. Згідно з декларацією Науменка за 2018 рік, він отримав 25 тис грн. зарплати в ТОВ «Корнерстоун», засновниками якого є згадані Сергій і Олена Костирки.

Сергій Костирко в 2015 р. був радником заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, який з вересня 2014 р. завідує в столиці сферою житлово-комунального господарства. У 2015 р.і Костирко входив до складу експертної робочої групи з питань життєзабезпечення та енергозбереження в сфері ЖКГ. Того ж року він був заступником голови Дорадчого комітету з питань розробки плану дій сталого енергетичного розвитку Києва. Головою цього комітету тоді був обраний Петро Пантелеєв.

Видання нагадало, що за даними правоохоронців, керівництво КП «Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях м. Києва» заради особистого збагачення створило зі своїми підрядниками шахрайську схему. У списку цих підрядників значилося і ТОВ «СТС-сервіс ЛТД» (нині «Будівництво технології системи»). Тоді слідчі встановили, що з 1,5 млн євро, які НЕФКО і ЄБРР виділили цьому комунальному підприємству на заходи з енергозбереження в бюджетних установах, було вкрадено близько 7 млн ​​грн.

Від «Наших грошей»:

На торгах щодо капремонту аварійної ділянки теплових мереж на вул. Ревуцького, Вербицького та Тростянецькій єдиним конкурентом «БТС» було ТОВ «ТМК» Єгора Тарана, а щодо капремонту на вул. вул. Ш. Алейхема – ТОВ «Аврора Терм» Юрія Івка. В обох випадках фірми не торгувалися.

Згідно з даними системи «Прозорро», у 2016-2019 рр. ТОВ «Будівництво технології системи» виграло тендерів на загальну суму 92,07 млн грн. Більшість підрядів фірма отримала від КП «Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях м. Києва».