Айтішники Кличка замовили Згуровському проїзні квитки для школярів на 31 мільйон
02.08.2019   //  

КП «Головний інформаційно-обчислювальний центр» КМДА 29 липня за результатами тендеру замовило ПАТ «Науково-дослідний інститут прикладних інформаційних технологій» («НДІ ПІТ») учнівських проїзних квитків на 31,07 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять 330 тис електронних квитків учня закладу загальної середньої освіти по 94,14 грн. Картки зі штрих-кодом і чіпом MifarePlus S 2K будуть персоналізовані та ініціалізовані кодом ініціалізації. На них нанесуть написи «Учнівський квиток» і «Kyiv Smart Card», персональні дані про учня, дані про заклад освіти, логотип КМДА, назву сайту та телефон служби підтримки. Гарантійний строк становить три роки.

Тендерна документація вимагала копію чинного сертифікату на систему управління якістю ДСТУ ISO 9001 (ISO 9001) щодо виробництва персоналізованих документів.

Ціна угоди всього на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 31,35 млн грн.

ТОВ «Поллі-Сервіс» із консорціуму «ЄДАПС» не допустили до торгів, бо комерційна частина його пропозиції була завантажена не туди і відкрилася замовнику до аукціону.

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ «Підприємство «Пластик Карта», чиїми засновниками є ужгородець Михайло Ілько, киянин Юрій Ткаченко, «Пластмекс» (Естонія) і «СВ Сістем Солюшнс ФЗЕ» (ОАЕ), а бенефіціаром і директором – член правління естонської «Plastmex OÜ» Костянтин Куклєв із Дубаї (ОАЕ).

Переможець «НДІ ПІТ»  Валентина Прокоф’єва, Юрія Воробйова, Віктора Артеменка та Віктора і Ганни Бобовкіних є монополістом зі виготовлення дипломів для вузів, студентських квитків і шкільних атестатів. Донедавна до складу акціонерів та наглядової ради входив Михайло Згуровський – ректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та екс-голова наглядової ради державного концерну «Укроборонпром». Він вийшов зі складу акціонерів «НДІ ПІТ», коли Антимонопольний комітет України проводив відповідне розслідування.

За даними проекту «Лабораторія викриттів» (Bihus.info), оточення ректора Михайла Згуровського недоплатило університету «КПІ» 10 мільйонів за оренду приміщень.

У декларації за 2018 рік Згуровський вже не вказав як дружину громадянку США Тетяну Помаранцеву, яка фігурувала в його попередній декларації. На початку минулого року вона купила будинок в на узбережжі Атлантичного океану у місті Палм Кост (штат Флорида, США) вартістю $156 тис. Вона вказала себе американській владі як незаміжню.

Згуровський та його син теж мали нерухомість у США (див. «Ректор КПІ Згуровський приховав будівельний бізнес в Чорногорії та нерухомість у США на мільйони доларів»).