Директор агрофірми Купранця отримав 7 тисяч гектарів на полювання
01.08.2019   //  

Починаючи з 2014 року Київська обласна рада прийняла рішення про передачу у користування мисливських угідь п’ятьом юридичним особам. Про це свідчить відповідь Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства на запит «Наших грошей».

Останнім у травні 2017 року отримало угіддя ТОВ «МГ «Мисливці та рибалки». Облрада передала фірмі 7,3 тис га мисливських угідь у Рокитнянському районі на 20 років.

Засновником «МГ «Мисливці та рибалки» є Василь Марченко. Він же є керівником ТОВ «Грона Агро», що займається вирощуванням ягідних культур у Київській області. Власниками цієї агрофірми є Наталія Марченко та Михайло Купранець, батько заступника Голови Нацполіції – начальника Департаменту захисту економіки НПУ Ігоря Купранця.

У березні 2017 року 44,5 тис га було передано на 15 років у користування Бориспільського районного мисливсько-рибальського господарства «Українського товариства мисливців та рибалок» (УТМР), яке очолює Володимир Кияшко.

У квітні 2015 року 4,1 тис га у Таращанському районі Київська облрада передала на 15 років у користування Таращанському районному громадському об’єднанню «Мисливці та рибалки». Засновниками цього ГО є голова Київської облради Микола Стариченко, заступник голови Таращанської райради Олег Степаненко, депутати Таращанської райради від партії О.Ляшка Михайло Симоненко і Сергій Прищепенко, та інші.

У лютому 2015 року 39,8 тис га угідь у Васильківському районі на 49 років отримало ГО «МРК «Васильківщина», серед засновників якого є, зокрема, Руслан Маслівець, який у 2015-му балотувався у Васильківську райраду від ВО «Батьківщина», Олександр Сокол, який у тому ж році балотувався в Київську облраду від партії «Наш край», колишній заступник командира полку особливого призначення «Миротворець» ГУ НП у Київській області Юрій Шершньов, який звільнився у 2019 році, та інші.

Рішенням облради у жовтні 2014 року 3,2 тис га мисливських угідь у Броварському районі надано у користування на 15 років дочірньому підприємству «Бонус», засновником якого є ТОВ «Трудар» Сергія Бориса.

Загалом у користуванні перебуває 1682,1 тис га мисливських угідь Київської області. Зокрема, 21 тис га перебуває у користуванні ДП «Білоцерківське лісове господарство», 733,1 тис га – у мисливських господарств обласної організації УТМР, і ще 928 тис га – у інших приватних користувачів, до яких з 2014 року приєдналися нові згадані вище користувачі.