Нотаріус зняв арешт з майна боржника і припинив свою діяльність
31.07.2019   //  

Нотаріус Михайло Потапов у квітні 2019 року перереєстрував частину квартири на столичній вулиці Панаса Мирного у Києві на інших осіб. Про це «Нашим грошам» стало відомо із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

За даними Єдиного реєстру нотаріусів, нотаріальне свідоцтво Потапова не є діючим. Як раніше повідомляли «Наші гроші», Потапов фігурує в кримінальному провадженні №42014100000001671 як такий, що, за даними Мін’юсту не веде нотаріальну діяльність, утім, за цей час встиг посвідчити ділянку під будівництво житлового комплексу «Чарівне місто».

У випадку з квартирою на Панаса Мирного була реалізована наступна реєстраційна схема.

Один із власників квартири, приватна особа, заборгував кошти. Справа потрапила до приватного виконавця Назара Павлюка, який арештував майно боржника. В період дії цього арешту нотаріус Потапов перереєстрував частину власника-боржника на дружину боржника. Після чого інший нотаріус, Володимир Бригіда, посвідчив відчуження вже цілої квартири від дружини боржника третій особі. В такий спосіб нотаріус допоміг боржнику не розраховуватися зі своїми боргами і незаконно вивів його майно з-під арешту.

За додатковою інформацією, нотаріус Михайло Потапов припинив діяльність як нотаріус Києво-Святошинського нотаріального округу 13 листопада 2017 року і 20 вересня 2018 року зареєструвався як нотаріус Київського міського нотаріального округу. 9 липня 2019 року Мін’юст заблокував доступ Потапову до Державного реєстру речових прав. А 29 липня 2019 року Потапов припинив діяльність як нотаріус Київського міського нотокругу. Станом на 1 серпня 2019 року в Єдиному реєстрі нотаріусів дана особа не значиться”