«Укрпатент» дав 9 мільйонів на софт із реєстрацією товарних знаків через Telegram-бота
26.07.2019   //  

ДП «Український інститут інтелектуальної власності» 23 липня за результатами тендеру замовило ПП «Бюро ідей «Віп Дизайн» послуги з розробки пакетів програмного забезпечення на 8,90 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До жовтня 2020 року мають створити комплексну автоматизовану систему діловодства за заявками на позначення та промислові зразки. Вона автоматизує роботу з заявками на реєстрацію знаків для товарів і послуг, промислових зразків, кваліфікованих зазначень походження товару і прав на використання вже зареєстрованих кваліфікованих зазначень.

Технічне завдання включає зокрема сервіс взаємодії із заявниками через Telegram-бота.

Строк гарантійного обслуговування становить рік. Виконавець після надання послуг має передати замовнику всі виключні майнові права інтелектуальної власності на систему.

Ціна угоди на 1,5% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 9,03 млн грн.

Столичний «Віп Дизайн» належить Сергію Недашківському, який володіє ПП «ІТ Сфера» разом з Ярославом Бережинським, і Андрію Савоніку, який керує ПП «Сервіс.Ком.» Ірини Рижкової. Із 2018 року він отримав три підряди виключно «Укрпатенту» на 3,35 млн грн.

Єдиним конкурентом було київське КМП «Інформпроект» Тетяни Самсоненко та Андрія Репеха, яке з 2017 року отримало підрядів виключно «Укрпатенту» на 6,83 млн грн.

Закупівлю провели з другої спроби. На перший тендер прийшли чотири компанії: «Віп Дизайн», «Інформпроект», АТ «ІнфоПлюс» і ТОВ «Е-Докс». Однак замовник допустив до аукціону лише дві – «Віп Дизайн» та «ІнфоПлюс». Відхилений за технічні недоліки «Е-Докс» через АМКУ домігся відміни закупівлі. Скаржник довів, що «Інфоплюс» теж мали відхилити за посилання на стару версію тендерної документації в банківській гарантії.

Нагадаємо, у 2017 році «Укрпатент» замовив ПрАТ «Фінпорт Текнолоджіс Інк.» систему для державної реєстрації авторських прав і договорів щодо прав авторів за 5,20 млн грн.