Підозрювана у фіктивному озелененні фірма розробить залізниці правила поводження з насадженнями за 5 мільйонів
26.07.2019   //  

Регіональна філія «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» за результатів тендерів має намір укласти угоди з ТОВ «Дніпроландшафт» на загальну суму 4,64 млн грн.

Про це пише «Залізниця без корупції».

Було проведено два тендери на закупівлю ідентичних послуг. А саме, переможець торгів має до 20 грудня 2019 року розробити нормативний документ «Лісонасадження захисні. Поточне утримання», який відповідає вимогам лісового законодавства України та ще радянським «Вказівкам по проведенню лісомеліоративного впорядкування в захисних лісових насадженнях залізниць СРСР».

Розробка нормативного документу передбачає виготовлення графічних матеріалів та картографічних креслень в масштабі 1:10000 та 1:2000.

Нормативні документи з поводження з лісонасадженнями будуть виготовлятися для Павлоградської виробничої дільниці, протяжністю 210 км та Синельниківської виробничої дільниці, протяжністю 118 км.

Було проведено два тендери. В першому дешевшу пропозицію конкурента переможця –ПП «Українські інжинірінгові системи» було відхилено через невідповідність тендерній документації.

Під час торгів на другому тендері дешевшу пропозицію «Українські інжинірінгові системи» також було відхилено, а також відхилено пропозицію ТОВ «Магістральбудпроект 1» через те, що фірма підтвердила досвід виконання аналогічних робіт її співробітниками, а не нею самою. Її пропозиція була на чверть дешевшою переможця.

Загалом пропозиції «Дніпроландшафт» були дорожчі на 820 тис грн., ніж відхилені пропозиції конкурентів.

ТОВ «Дніпроландшафт» зареєстроване в січні 2016 року в Дніпрі в одноповерховій будівлі, де прописані ще чотири юр особи. Власником та директором вказаний мешканець Жовтих Вод  Ігор Мороз.

«Дніпроландшафт» фігурує в кримінальній справі 42018042630000526 про розтрату коштів Дніпровської міської ради. За даними слідства, міська рада в 2018 році замовила у фірми послуги з озеленення та утримання зелених насаджень навчальних закладів Амур-Нижньодніпровського району на загальну суму понад 7 млн грн. Під час перевірки слідчими встановлено, що вказані послуги не надавалися, хоча кошти було сплачено. Працівники навчальних закладів підтвердили те, що жодна з компаній не проводила озеленення на території навчальних закладів.

Від «Наших грошей»

Власником та директором вказаний мешканець Жовтих Вод Дніпропетровської області Ігор Мороз. Фірма почала отримувати замовлення за державні кошти з 2017 року, і з того часу з нею укладено угод на  20,05 млн грн.