Поліція розслідує виведення комунальниками Кличка 13 мільйонів на закупівлі серверів за 50 мільйонів
25.07.2019   //  

Поліція вважає, що службовці комунального підприємства «Інформатика» (Київ) у змові з представниками комерційних структур здійснюють антиконкурентні узгоджені дії під час проведення закупівель комп’ютерного обладнання за цінами, що перевищують ринкові на 30-40%, потів виводять кошти у готівку через фіктивні фірми. Такі дії призвели до виведення 12,66 млн грн. державних коштів. Про це написала Анна Камєліна у «КиевVласті».

Слідство встановило, що посадовці КП «Інформатика» були у змові з ТОВ «Діксі-Центр», ТОВ «Елко Україна», ТОВ «Швидкі надійні з’єднанн» та ІП «І-АР-СІ». А гроші виводились через фіктивні фірми ТОВ «Руміс» та ТОВ «Фрудом».

Так, у листопаді 2017 року КП «Інформатика» в особі генерального директора уклало договір з «Діксі-Центр», згідно з яким, фірма зобов’язалася поставити 15 серверів на загальну суму 49,38 млн грн. Правоохоронці з’ясували, що ця угода призвела до переплати коштів на 12,66 млн грн.

В ході розслідування правоохоронці проводили низку слідчих дій та здійснили близько двадцяти виїмок документів. Зокрема, Голосіївський районного суду надав слідчим доступ до банківських рахунків «Руміс» та «Фрудом».

Засновником та керівником ТОВ «Діксі-Центр» є Юрій Горшунов.

99% статутного капіталу ТОВ «Елко Україна» належить кіпрській кіпрське «Елко Маркетінг Лімітет», керує «Елко Україна» Анжеліка Рубєжова.

Засновником ТОВ «Швидкі надійні з’єднання» є громадянин Узбекистану Ділмурад Мухсудханов, директор Максим Ракосій.

Бенефіціаром іноземного підприємства «І-АР-СІ» є Олександр Дегода, керівник Вадим Іщенко.

З жовтня 2017 року комунальним підприємством «Інформатика» виконавчого органу Київради (КМДА) керує Микола Пихтін.

Від «Наших грошей»:

Згідно з даними системи «Прозорро», у 2016-2019 рр. ТОВ «Діксі-Центр» виграло тендерів на загальну суму 521,36 млн грн.