Амірханян вийшов з-під арешту під заставу і розповів у чому його звинувачує СБУ (відкритий лист)
24.07.2019   //  

Фактичний власник ПП «Полтавабудцентр» Араік Амірханян 22 липня під заставу вийшов з-під арешту за рішенням суду. Про це Амірханян повідомив телефоном журналіста «Наших грошей».

За словами підприємця, СБУ інкримінує йому статтю 110-2 «Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади». У ході судового засідання представники звинувачення заявили, що група компаній Амірханяна у 2014 році оплачувала митним органам Криму бітум, який зберігався на півострові з 2013 року.

Також Амірханяну інкримінують шахрайство у зв’язку з господарськими відносинами з фірмою «Одісей» – нібито одна з фірм з групи Амірханяна недоплатила «Одісею» 18 мільйонів гривень за поставку мінпорошку та дизпалива.

Амірханян  вважає, що він став об’єктом замовної справи з боку «старої команди у СБУ». Свідченням цього він також вважає засідання уряду 12 червня, де міністр інфраструктури Володимир Омелян просив голову уряду Володимира Гройсмана з «тендерним тролем», а Гройсман дав команду Антимонопольному комітету разом з правоохоронними органами розібратись з цим. Після цього 19 червня СБУ затримало Амірханяна у приміщенні АМКУ.

Своє бачення ситуації Араік Амірханян виклав у відкритому листі, наданому «Нашим грошам» до опублікування:

У державному судовому реєстрі поки що відсутні ухвали по цій справі з описом фабули справи та позиції силових органів.

Нагадаємо, за даними голови АМКУ Юрія Терентьєва «Полтавабудцентр» є найбільш активним скаржником щодо публічних закупівель 2018 року.

«Минулого року до Комітету було подано майже 170 скарг на будівництво доріг. Внаслідок низької якості підготовки документації та помилок в діях замовників переважна більшість цих скарг була задоволена», – прокоментував Терентьєв.

«Полтавабудцентр»  знесла низку «заточок» у тендерній документації Служб автодорог різних областей, за рахунок яких у кожному з регіонів роками «тендеряться» конкретно визначені підприємства. По факту знесення цих «заточок» в АМКУ фірма почала отримувати державні підряди, вартість яких із 2016 року по сьогодні сягнула більше 2 млрд грн.

Підприємство неодноразово звинувачували в неякісному виконанні робіт, торік СБУ обшукала його офіс.