Радник екс-губернатора розіграв третину мільярда з «Автомагістраллю»
23.07.2019   //  

Управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської ОДА 12 липня за результатами тендеру повідомило про намір замовити ТОВ «Житомирський автодор» догляд місцевих доріг на 320,76 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Строком до травня 2020 року замовляють утримання 6 942 км місцевих автодоріг.

На тендер з очікуваною вартістю 364,53 млн грн. прийшло п’ять компаній: згаданий «Житомирський автодор», ПП «Автомагістраль», ДочП «Житомирський облавтодор», ТОВ «Бахмачгазбудсервіс» і ТОВ «Київдорпостачсервіс». Однак замовник допустив до аукціону тільки двох учасників – «Житомирський автодор» та «Автомагістраль».

  • ДочП «Житомирський облавтодор» не надало договір оренди компресорів, акти та останню довідку про вартість виконаних робіт до аналогічного договору, довідку про наявність асфальтобетонного заводу (АБЗ) та атестат виробництва асфальту.
  • «Бахмачгазбудсервіс» не вказав у довідці потужність АБЗ, надав не всі акти і довідки до аналогічного договору та договір оренди із підписом звільненої директорки.
  • «Київдорпостачсервіс» не завірило гарантійні листи від постачальника асфальту і надало акт приймання-передачі техніки з реквізитами іншого договору оренди.

Під час аукціону «Автомагістраль» одразу виставила ціну в 320,76 млн грн., нижчу від очікуваної вартості на 14%, або 44 млн грн., і не знижувала її. Натомість «Житомирський автодор» одним кроком упав у ціні з 363,07 млн грн. до 320,76 млн грн., тобто на ті ж 14%, або 44 млн грн. Таким чином, «Житомирський автодор» виграв торги, обійшовши «Автомагістраль» усього на 5 тис грн. При цьому остання, будучи одним з найбільших дорожніх підрядників в області, чомусь не схотіла знизити ціну на таку маленьку суму.

Зрештою замовник повідомив про намір укласти угоду з «Житомирським автодором».

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, найбільша сума у 87,19 млн грн. піде на асфальтобетон щільний дрібнозернистий типу Б марки 1 по 2 тис грн./т. Рік тому СКП «Харківзеленбуд» купило його на 8% дешевше – по 1 855 грн./т, що тоді відповідало ринку. Ціни бетону, розчину, бітуму, піску і щебеню дорівнюють нинішнім ринковим.

Засновником і директором «Автомагістралі» з-під Києва є Микола Скоростецький, котрий у 2005-2007 роках очолював Службу автомобільних доріг у Київській області.

Загалом із 2010 року «Автомагістраль» виграла тендерів принаймні на 5,18 млрд грн.

Створений у 2018 році «Житомирський автодор» Ігоря Овсяннікова очолює Валерій Повар. Він був радником звільненого 24 червня голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича з питань автодоріг, а до того керував ДочП «Житомирський облавтодор». У 2015 році Гундич керував місцевим штабом БПП, а Повар ішов від БПП в Олевську міськраду. На нинішніх виборах до ВРУ самовисуванець Гундич програв Ігорю Герасименку від СН.

Переможець орендує всю техніку в понад десяти компаній та замовляє асфальтобетон у ПрАТ «Житомирське шляхово-будівельне управління №19» і ТДВ «ШБУ 35».

Усього з січня 2019 року «Житомирський автодор» отримав підрядів на 2,06 млн грн.