«Укргазвидобування» дало $2 мільйони на перевезення американських турбокомпресорів
22.07.2019   //  

АТ «Укргазвидобування» 18 липня уклало угоду з МП «Рокада» ТОВ про транспортно-експедиторські та митно-брокерські послуги при перевезенні турбокомпресорних агрегатів виробництва «Solar Turbines» на $2,42 млн, або 62,19 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До лютого 2020 року зі США для ГПУ «Шебелинкагазвидобування» привезуть чотири турбокомпресорні агрегати: один – з компресорами C61, C51 та газотурбінним двигуном Titan130 і три –з тандемними компресорами C61 та газотурбінним двигуном Mars100.

У 2018 році «Укргазвидобування» за $55,50 млн замовило ці агрегати в «Solar Turbines International Company» (США) – дочірньої компанії корпорації «Caterpillar» (США).

Вартість послуг щодо вантажу, який завантажать орієнтовно 5 серпня, ділиться так:

  • $2,28 млн – організація автомобільного та морського перевезення;
  • $174 тис – транспортно-експедиторські послуги;
  • $67 тис – страхування вантажу на 100% вартості у страховій компанії з рейтингом не нижче «А-» (франшиза на кожний страховий випадок становить 0,01%);
  • $36 тис – послуги митного оформлення, митного терміналу, отримання висновків чи інших документів про кількісні, якісні та вартісні характеристики вантажу.

Закупівлю провели без торгів, пославшись у протоколі на пункт Регламенту про послуги митних терміналів або послуги щодо надання документів про характеристики товарів. При цьому раніше закупівлі цих послуг за рамковими угодами двічі відміняли через нестачу допущених до укладання рамкової угоди учасників (менше трьох). Крім того, 24 червня виробник надіслав офіційне повідомлення про зміну умов поставки з FCA на EXW, тож право власності та ризики втрати обладнання перейшли до «Укргазвидобування».

Під час переговорів ТОВ «ІТЛ-Групп» із нижчою ціною $1,55 млн відхилили через строк дії беззаставної банківської гарантії повернення авансового платежу п’ять днів. Тоді як замовник вимагав, щоб той закінчуватися не раніше закінчення строку дії договору або виконання зобов’язань по договору плюс 35 днів. Дорожчими суперниками були ПІІ «Панальпіна Уорлд Транспорт Лтд» – $2,24 млн, ТОВ «КТЛ Україна» – $2,43 млн, ДочП «Формаг-Київ» ТОВ «Формаг» – $2,45 млн і ДочП «Кюне і Нагель» – $3,00 млн.

Столична брокерська компанія «Рокада» належить Андрію та Олені Богомоловим.

Усього з 2009 року вона отримала підрядів «Укргазвидобування» на 105,09 млн грн.