Одеситам докинули 80 мільйонів, піднявши ціну ремонту вулиці Туполєва в півтора раза
21.07.2019   //  

КК «Київавтодор» 15 липня уклало угоду з ТОВ «Автомагістраль-Південь» про додаткові будівельні роботи з реконструкції вулиці Академіка Туполєва у Святошинському і Шевченківському районах на 80,09 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

У травні 2018 року «Автомагістраль-Південь» виграла підряд «Київавтодору» щодо реконструкції вулиці Туполєва довжиною 3 км за 178,50 млн грн. Ціни відповідали ринку та іншим тендерам. У червні 2019 року вартість договору зменшили до 160,26 млн грн.

У процесі виконання робіт виникла потреба у коригуванні проекту і додаткових, не зазначених у первинному проекті будівельних роботах не більше, ніж на 50% вартості первинного договору. Тому нинішню закупівлю провели за переговорною процедурою.

Отже, загальна вартість реконструкції зросла в півтора раза – до 240,35 млн грн.

Про які саме роботи йдеться, не сказано ні в обґрунтуванні переговорної процедури, ні в повідомленні про намір укласти угоду, ні в протоколі засідання тендерного комітету.

Підсумкова відомість ресурсів та кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів та обладнання з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Гарантійний строк на гранітний бортовий камінь складає 15 років, на основу дорожнього одягу та опору кріплення світлофора – 10 років, на покриття з асфальтобетону і плитки – 5 років, а на розмітку фарбою – півроку. На заробітну плату піде 3,06 млн грн., тобто 4% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 1% – 1,05 млн грн.

Нагадаємо, «Автомагістраль-Південь» одеситів Олега Наливанного і Валерія Короткова очолила Топ-10 найбільших дорожніх ремонтників у 2018 році від «Наших грошей».