Фаворити ОДА взяли 608 мільйонів на ремонт доріг дорожчим асфальтом, ніж у Кернеса
17.07.2019   //  

Департамент ЖКГ та будівництва Дніпропетровської ОДА у травні-червні за результатами тендерів уклав 51 угоду з ТОВ «Будінвест Інжиніринг» про капітальний ремонт доріг області на 607,55 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Найбільший із договорів вартістю 33,53 млн грн. передбачає капремонт дороги по вулиці Гагаріна у селі Олександропіль Солонянського району до листопада 2020 року.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, асфальтобетон щільний дрібнозернистий типу Б марки 1 модифікований коштує 3 700 грн./т, як і в квітні.

У травні КП «Шляхрембуд» Харківської міської ради замовило у ТОВ «Паркінг+» асфальтобетон щільний дрібнозернистий типів А-Б неперервної гранулометрії на бітумі модифікованому полімерами БМП по 2 350-2 500 грн./т, що в півтора раза дешевше.

Сума угод на 3% нижча від загальної очікуваної вартості закупівель у 629,06 млн грн.

У більшості випадків конкурентами були дешевше ПП «Полтавабудцентр» і дорожче ТОВ «Ком+Транс», але «Полтавабудцентр» відхиляли через різні недоліки документів.

Зараз «Будінвест Інжиніринг» належить директору Дмитру Літнаровичу, але донедавна засновниками фірми були Віталій Баранніков та Аркадій Масарський. Останній свого часу значився засновником ТОВ «Енергія ТМ», яке ЗМІ пов’язували із братами Володимиром та Леонідом Дубинськими і бізнесменом та політиком Геннадієм Корбаном.

Ще раніше частка Масарського в «Будінвест Інжиніринг» належала Ірині Воробйовій, яка в 2015 році йшла в Амур-Нижньодніпровську районну в місті Дніпрі раду від партії «Наш край», будучи головним бухгалтером нині ліквідованого ТОВ «Спецкомунгосп». Тоді «Спецкомунгоспом» володіли Тетяна Щербатова і ТОВ «Дніпроуніверсал» Людмили Калмикової, позаштатної радниці Ігоря Коломойського на чолі Дніпропетровщини. У 2011 році серед засновників «Дніпроуніверсалу» була Вікторія Корбан, сестра Геннадія Корбана, екс-заступника голови Дніпропетровської ОДА при Ігорю Коломойському.

Дніпровський «Ком+Транс» Анжели Горбенко очолює Сергій Генеральський, екс-начальник цеху КП «Дніпропетровські міські теплові мережі» Дніпровської міськради. Раніше Горбенко була засновницею ТОВ «Префінс», яким нині володіє і керує попередній засновник «Ком+Транс» Олександр Прялін. Колись суперник був зареєстрований по вул. Винокурова, 26 разом із ПрАТ «Мережа-сервіс» на один номер телефону (0562) 355153.

Зараз «Мережа-сервіс» належить Альберту Мерцалову. Однак першим директором та одним із засновників був Володимир Лисий – колишній заступник мера Дніпра, який очолював Департамент комунального господарства і капітального будівництва. У 2014 році його затримували за підозрою в розкраданні бюджетних коштів на тендерах.