Департамент ЖКГ віддав підрядів на 18 мільйонів фірмі, де працює дружина чиновника департаменту
12.07.2019   //  

КП «Управління капітального будівництва» за результатом тендеру 8 липня уклало угоду з ТОВ «Променерго-інновація» на реконструкцію приміщень філії Центру надання адміністративних послуг Хортицького району вартістю 7,67 млн грн. Про це написали «Наші гроші. Запоріжжя» з посиланням на систему «Прозоро».

Йдеться про центр по вул. Світла, 2/пр. Інженера Преображенського, 1 в Запоріжжі. Підрядник до квітня 2020 року має підсилити стіни, замінити вікна і двері, облаштувати підвісні стелі, підготувати основу та облаштувати підлоги плиткою чи лінолеумом, провести внутрішнє оздоблення стін; замінити систему водопроводів, електрики та опалення; обладнати витяжну систему, систему IT-комунікацій, провести благоустрій території, тощо.

Єдиним конкурентом ТОВ «Променерго-інновація» на тендері виступило ТОВ «Екотеф» з дорожчою на 21, тис грн. пропозицією і впродовж аукціону учасники не знижували вартості своїх пропозицій.

При цьому, «Екотеф» не подавало у складі тендерної документації довідки про наявність техніки, обладнання та матеріально-технічної бази, а також довідку про наявність робітників, документ, що підтверджує кваліфікацію кошторисника,  як цього вимагав замовник. При цьому, «Екотоф» вказало, що у випадку визнання його переможцем готове протягом дня завантажити всі необхідні документи, або ж надіслати їх на електронну пошту замовника.

Запорізьке ТОВ «Екотеф» належить Євгенові Дерев’янку та Вячеславові Паустовському. Фірма почала брати участь у публічних закупівлях 25 травня цього року. В усіх трьох випадках вона конкурувала з ТОВ «Променерго-інновація», не подаючи повний пакет тендерної документації, та в усіх випадках фірми не знижували вартості своїх пропозицій. Дерев’янко також працював у ТОВ «Сіно-форт, ЛТД» екс-депутата міськради Євгена Першина.

ТОВ «Променерго-інновація» володіє Олексій Лахтаренко та Віктор Бойчевський. Загалом фірма отримала замовлень з 2016 року на суму 39,49 млн грн. З них 11,48 млн грн – від КП «Управління капітального будівництва» і  18,83 млн грн. – від Департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради. При цьому, згідно даних електронної декларації головного спеціаліста відділу нормативно-методологічного забезпечення розвитку житлового господарства  Департаменту з управління ЖКГ Сергія Гребеннікова, його дружина Ольга отримує заробітну плату від Віктора Бойчевського.