Фігурант справ узяв 127 мільйонів на офіс Служби здоров’я з коштовним цементом
11.07.2019   //  

Національна служба здоров’я України 25 червня за результатами тендеру замовила ТОВ «Інвестиційно-будівельна компанія «Мега-Буд» ремонт офісу в Оболонському районі Києва за 127,48 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2021 року капітально відремонтують чотири-семиповерхову нежитлову будівлю по просп. Бандери, 19.

 

Зокрема йдеться про ремонт стін, перегородок, фасадів, покрівлі та підлог, опорядження, влаштування ліфтів, інженерних мереж, індивідуального теплового пункту, протипожежних систем, благоустрій та озеленення територію. Субпідрядник ТОВ «Хозхімсервіс», у якого переможець орендує техніку, виконає роботи на 32% ціни угоди.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, готові кладкові важкі цементні розчини марок М100 і М150 коштують відповідно 2 023 грн./куб. м і 2 448 грн./куб. м. У травні на тендері ДНУ «Центр інноваційних медичних технологій НАН України» щодо лікарні у Києві ціни були вдвічі нижчі – відповідно 858 грн./куб. м і 1 212 грн./куб. м.

Фасадні фіброцементні плити Equitone невідомої моделі замовили по 2 550 грн./кв. м.

Гарантійний строк становить десять років, а забезпечення виконання договору – 2%. На заробітну плату піде 11,43 млн грн., тобто 9% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 1% – 1,25 млн грн. Ціна угоди на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 128,38 млн грн.

Директором «ІБК «Мега-Буд» є киянин В’ячеслав Нікітін, а засновниками – Олексій Бірюков і ТОВ «Р.Б.М.» того ж Нікітіна. До 2018 року Нікітін також керував і співволодів ТОВ «Бранд Трайдинг Енд Консалт», яке зараз належить нинішньому директору Тогрулу Аббасову з Азербайджану, киянину Олексію Коваленку та москвичу Костянтину Ашину.

Переможець підтвердив досвід п’ятьма договорами з КП «Київський метрополітен», КП «Голосіїво-Будінвест» і ПрАТ «Київтрансекспедиція» про різні ремонтні роботи.

Прокуратура підозрює, що службовці «Київського метрополітену» та «Бранд Трайдинг Енд Консалт», використовуючи фіктивні ТОВ «Леонес» і ТОВ «Лібертад», привласнили 1,7 млн грн., виділені на будівельні роботи на базі відпочинку «Метро» на Київщині.

Сам «Мега-буд» фігурує в розслідуванні поліції щодо можливого привласнення грошей посадовцями Голосіївської РДА під час будівництва й ремонтів соціального значення.

Дорожчими конкурентами були ТОВ «Будівельна компанія «Білд Дрім», ТОВ «БК Iнтеренергомонтаж» і ТОВ «Гранделюкс», які не знижували ціну на аукціоні.

Натомість три інші фірми з нижчими цінами відхилили. На 10% дешевше ТОВ «ВЛД Груп» і трохи дешевше ПП «Фасад-Сервіс» не надали ліцензію на роботи і послуги протипожежного призначення і документи про реєстрацію орендованої техніки. ТОВ «Саті-Нова Союз» із несуттєво нижчою ціною не сплатило тендерне забезпечення.

«Фасад-Сервіс» марно скаржився в АМКУ на своє відхилення і допуск «Мега-Буду».