При Зеленському вирішили впустити китайців на «Мотор Січ», чий прихід за часів Порошенка СБУ вважало диверсією
10.07.2019   //  

АМКУ відкрив справу щодо набуття спільного контролю над ПАТ «Мотор Січ» державою Україна в особі ДК «Укроборонпром» та офшорною компанією «Skyrizon Aircraft Holdings Limited» (Віргінські острови), що пов’язана з Китаєм та фігурувала у справі СБУ про диверсію.

Як повідомляється на сайті АМКУ, «Skyrizon Aircraft» і «Укроборонпром» хочуть  отримати спільний контроль над «Мотор Січ». Для цього в рамках багатоступеневої концентрації «Skyrizon Aircraft», що зараз володіє 9,99% акцій «Мотор Січі» планує отримати контроль понад 50% над іншими офшорними акціонерами українського підприємства – «Granum Corporation» (Панама, має 9,30% акцій), «Likatron Enterprises Limited» (Кіпр, 9,99%) та «Reckoner Investment Holdings Limited» (Кіпр, 9,99%).

АМКУ планує перевірити як вплине на ринки авіаційних двигунів для літаків та вертольотів і комплектуючих до них, технічного обслуговування та ремонту авіаційних двигунів, промислових газотурбінних приводів.

У 2017 році АМКУ повідомляв  СБУ, що для придбання акцій «Мотор Січі» вищезазначеними особами потрібен був дозвіл Комітету.

Колишня держуповноважена АМКУ Агія Загребельська відмітила, що АМКУ має на розгляд справи 135 днів, однак термін може бути продовжено. Якщо протягом строку розгляду справи Комітет не прийме рішення, дозвіл вважається наданим за «мовчазною згодою». Поки комітет розглядає справу транзакція не може бути завершена. Це буде порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, за яке передбачений штраф до 5% доходу (виручки) компаній-порушників за рік.

За даними SMIDA, акціонерами «Мотор Січі» також є громадянин Китаю Ван Сіньлей (5,01%), «Твінстар холдінгс с.а.» (Беліз, 6,23%), «Business house Helena, ag» (Панама), ПАТ «Торговий дім «Олена» (Україна, 9,30%, фірма належить белізькому офшору «Montagne ltd»), ТОВ «Мотор-інтеркомс» (Україна, бенефіціар – Сюй Чаншун з Китаю, 9,70%). Про цих акціонерів в повідомленні АМКУ не згадується.

Вищевказані акціонери «Мотор січі» фігурували у кримінальному провадженні №22017000000000272, яке СБУ відкрило у 2017 по статтям 113 (диверсія) та 14 (готування до злочину).

У матеріалах суду вказано, що з 2016 року бенефіціарні власники «Мотор Січі» «з метою ослаблення держави шляхом зруйнування вказаного підприємства як об’єкта, що має важливе народногосподарське та оборонне значення (єдине в Україні підприємство з виробництва цивільних та військових авіаційних двигунів)» продали контрольний пакет акцій заводу офшорним фірмам, «які мають намір перемістити активи та виробничі потужності Товариства за межі України, що призведе до його ліквідації та знищення».

При цьому, 25 лютого 2015 року між АТ «Мотор Січ» та компанією «Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment Co., Ltd.» (Китайська Народна Республіка) укладено Меморандум про співробітництво з метою створення заводу із виробництва авіаційних двигунів у м. Чунцін, Китайська Народна Республіка, на виконання якого створено робочу групу з числа спеціалістів АТ «Мотор Січ», які виїжджають до Китаю.

6 квітня 2016 року АТ «Мотор Січ» отримало від компанії «Skyrizon Aircraft Holdings Limited» (Британські Віргінські острови) $100 млн. під 0,3% річних в рамках договору позики № 3104/16-D(PEU) від 29.01.2016, за яким строк повернення позики становить 10 років з моменту надання позики.

Встановлено, що компанія «Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment Co., Ltd.» являється власником 100% статутного капіталу компанії «Hong Kong Skyrizon Holding Limited» (Гонконг), яка у свою чергу являється власником 100% статутного капіталу компанії «Skyrizon Aircraft Holdings Limited». Остання компанія зараз і намагається разом з «Укроборонпромом» отримати дозвіл АМКУ на концентрацію.

Тоді суд задовольним клопотання слідчого СБУ арештувати акції «Мотор Січі», які обліковувались на рахунках вищевказаних офшорів у депозитарній установі СП ТОВ «Драгон Капітал». Нині “Драгон Капітал” SMIDA не згадується, а депозитарієм «Мотор Січі» вказано ПАТ «Національний депозитарій України». В 2018 році була спроба зняти арешт з цих акцій, однак суд не дозволив. Після того у судовому реєстрі не було згадок про провадження СБУ №22017000000000272.

Після відставки Петра Порошенка з поста президента України новий голова держави Володимир Зеленський призначив до наглядової ради «Укроборонпрому» інвестиційного банкіра Айвараса Абромавічуса, який після Майдану півтора роки був міністром економрозвитку. В інтервю «theБабелю» Абромавічус повідомив, що його пріорітетом є створення спільних підприємств «з нашими іноземними партнерами».

У 2018 році «The Washington Times» опублікувало матеріал, у якому продаж «Мотор Січі» китайцями було названа «ударом у спину», оскільки таким чином Україна допомагає китайським конкурентам США надолужувати відставання у літакобудуванні.

Компанію «Мотор Січ» контролює колишній нардеп Партії регіонів В’ячеслав Богуслаєв. Він був одним з тих, хто у 2013 переконував президента Віктора Януковича змінити євроінтеграційний вектор України на інтеграцію з Митним Союзом та Росією.

Минулого тижня візит на «Мотор Січ» наніс керівник партії «Слуга народа» Дмитро Разумков. Екскурсію йому провів особисто Богуслаєв.

За даними «Наших грошей з Денисом Бігусом», «Мотор Січ» і після нападу Росії на Україну зберегла відносини зв’язки з країною-агресором попри заборону на експорт військової техніки до РФ. Виявилось, що завод постачає до Росії запчастини через фірму, через яку син Гладковського завіз «еб*ные высотомеры».

Довідково с матеріалів справи СБУ:

Впродовж 2016 року, громадянин України, здійснюючи контроль за господарською діяльністю АТ «Мотор Січ» у якості основного акціонера (як фізична особа володів 15,83% акцій, через підконтрольну компанію «Business House Helena» володів 17,3113% акцій, через підконтрольні ТОВ «Гарант Інвест», ТОВ «Гарант Альфа», ЗАТ «Торговий дім «Олена», СК «Мотор Гарант» та інші володів 15,7% акцій), діючи умисно, достовірно знаючи, що АТ «Мотор Січ» являється єдиним українським підприємством, яке виробляє авіаційні двигуни, в тому числі військового використання, у змові з власником китайської компанії «Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment Co., Ltd.» громадянином Китайської Народної Республіки ОСОБА_6 та його довіреними особами громадянина Китайської Народної Республіки ОСОБА_7, ОСОБА_11, ОСОБА_8, ОСОБА_9 та ОСОБА_10, усвідомлюючи можливість ослаблення України, як держави внаслідок зруйнування АТ «Мотор Січ», яке має народногосподарське та оборонне значення, шляхом переміщення за кордон українського виробництва та технологій в рамках виконання Меморандуму про співробітництво від 25.02.2015, здійснив продаж належних йому та його підконтрольним юридичним особам акцій АТ «Мотор Січ» на користь довірених осіб та афілійованих ОСОБА_6 компаній, чим створив на користь останніх опосередковане набуття 56,009% акцій АТ «Мотор Січ», що забезпечить перевищення 50% голосів у вищому органі управління Товариства, тобто забезпечить повний контроль над АТ «Мотор Січ».