Міськрада продає екс-фонтан в центрі міста під прикриттям фіктивного поліпшення
09.07.2019   //  

Запорізька міськрада дозволила продаж 207 кв м екс-фонтана біля Палацу культури «Орбіта» завдяки покращенням катка, яких фактично не було на час звіту. Про це напивав «Запорізький центр розслідувань» з посиланням червневе рішення сесії міськради.

Колишній фонтан-басейн №3 знаходиться за адресою Лермонтова, 9, що на перетині вулиць Лермонтова і Жаботинського.

На червневій сесії міськрада вирішила продати ТОВ «Запоріжжя-Айс» ділянку на підставу невід’ємних поліпшень катка на суму 100 тис грн. або 28,28% від вартості.

Журналісти звернули увагу, що спочатку здавали в оренду не каток, а басейн. А значить будь-які будівельні роботи не є реконструкцією, а новим будівництвом, під яке потрібні зовсім інші узгодження і документи. Проте, в базі дозволів ДАБІ не знайшлися дозвільні документи по об’єкту.

Також, в рішенні зазначено, що поліпшення були здійснені в грудні 2018 р. Після чого, 12 лютого 2019 р. незалежний аудитор підтвердив поліпшення. 6 лютого журналісти зробили фото, на якому видно, що тоді на ділянці не було проведено жодних будівельних робіт крім дерев’яних бортів навколо об’єкта.

З 2008 р. басейн перебував в оренді у громадської організації «Клуб любителів активного відпочинку «Орбіта», так було до 2018 року. У листопаді «басейн» перереєстрували вже на ТОВ «Запоріжжя-Айс», вказавши орендодавцями ПК «Орбіту» і Департамент комунальної власності.

Новий орендар «Запоріжжя-Айс» взяв об’єкт для катка. Однак, вже в квітні 2019 р. з’явилося рішення №56 про розміщення на ділянці розважального центру.

Ділянку огородили парканом, при цьому паспорт будівництва відсутній.