Поліція розслідує закупівлю Соледаром бульдозера, який старіший від техумов на 30 років
07.07.2019   //  

Поліція підозрює посадовців Соледарської міської ради Донецької області у зловживанні службовим становищем при закупівлі у ТОВ «ЧТЗ-Комплект» техніки на 860 тис грн.

Про це стало відомо з ухвали Артемівського міськрайонного суду Донецької області.

З матеріалів справи відомо, що в квітні 2018 року Соледарська міськрада провела тендер з закупівлі бульдозера. Переможцем торгів стало ТОВ «ЧТЗ-Комплект», яке запропонувало поставити  бульдозеру Т-170 2014 року випуску за 860 тис грн. При цьому, його конкурент ТОВ «ВКК» «Альянсремтрактор» пропонував поставити бульдозер Т-170 2016 року випуску 820 тис грн., але пропозиція була відхилена через невідповідність тендерним умовам. А саме, не було надано експертного висновку, що техніка не старіше 2014 року, чого вимагалося в тендерній документації.

В травні Соледарська міськрада за результатами тендеру «ЧТЗ-Комплект» уклало угоду, за якою фірма поставила обумовлений бульдозер Т-170 2014 р.в.

Але слідчі встановили, що на самому тракторі вказаний інший рік його випуску – 1983-й.

При цьому, до цього бульдозер проходив технічну експертизу на ДП «Полтавський ЕТЦ», після експертизи техніку передали комунальному підприємству «Ремонтник».

В суді слідчий клопотав про проведення почеркознавчої експертизи підписів на угодах з «ЧТЗ-Комплект» та експертизі про стан бульдозера. Суд це клопотання задовольнив.

«ЧТЗ-Комплект» зареєстроване в Полтаві на Гавриленка Віктора Миколайовича та Гавриленка Ігоря Вікторовича. За даними «ВДЗ» та «Прозорро», угода з Соледарською міськрадою найбільша для фірми, яка до цього отримала лише одне замовленні від «Полтавського комунального автотранспортного підприємства 1628» вартістю 195 тис грн.