Міськрада в обхід конкурсу передала 0,4 гектара землі під неіснуючі «будки»
07.07.2019   //  

У Запоріжжі порожня ділянка перейшла від однієї фірми до іншої без конкурсу завдяки неіснуючому «офісу продажів» на 6 кв м. Про це написав «Запорізький центр розслідувань» з посилання на травне рішення Запорізької міськрада, яка дала дозвіл на укладення договору суборенди між компанією і ФОПом щодо передачі 0,4 га землі для розміщення багатоповерхового комплексу.

Йдеться про ділянку (кадастровий номер 2310100000: 04: 031: 0134) по вул. Товариська, 62-а, що на перетині Товариської і вул. професора Толока (колишня Чуйкова), неподалік від Бородінського ринку.

Раніше земля перебувала в оренді у ТОВ «Арсенал-резерв» для будівництва житлової багатоповерхівки з вбудованими торговельними приміщеннями.

Потім, в 2017 р., фірма уклала договір суборенди з ТОВ «Голд ефект компані» на передачу цієї ділянки. Договір уклали на рік.

А в 2018 р., коли термін договору закінчився, компанія «Голд ефект компані» оформила право власності на офіс продажів, який знаходиться на дільниці. Після чого, на грудневій сесії, було прийнято рішення № 58 про передачу ділянки в оренду, в якому йшлося, що на території знаходиться їхнє майно.

У реєстрі майна за цією адресою значиться офіс продажів площею в 6 кв м.

Журналісти перевірили, що знаходиться на ділянці за цією адресою на сьогоднішній день і виявили, що ніякого офісу продажів там немає. Тільки пустир без жодних слідів фундаменту.

«Нюанс в тому, що право власності на будівлю давало можливість автоматично отримати в оренду і землю, на якій розташована будівля. Тобто, якби «Арсенал-резерв» просто б відмовився від ділянки після закінчення договору оренди, то потім міська влада виставила б ділянку на аукціон, в якому довелося б брати участь і «Голд Ефект Компані» нарівні з іншими фірмами. А так, з купівлею продажем «будки-офісу» і при потуранні міської влади одна фірма змогла без проблем передати іншій право оренди», – написав «Запорізький центр розслідувань».

В травні 2019 р. через сесію пройшло нове рішення про укладення договору суборенди вже між «Голд ефект компані» і ФОПом Денисом Лодовим.

Денис Лодов управляє ТОВ «Ресурс Компані», яка має ділянку (2310100000: 04: 030: 0197) площею 0, 64 га. Знаходиться вона по вул. Бородінська. Зараз там планують будівництво каскаду будинків «Comfort City», що вже викликало обурення сусідніх мешканців.

Раніше на цьому місці був парк і дитячий майданчик, однак в 2018 році забудовник оформив оренду на землю за такою ж схемою під офіс продажів, який з’явився на місці тільки через деякий час.