Мерія замовила фірмі з кримінальними справами повторний ремонт вулиці за вдвічі більше грошей
03.07.2019   //  

Управління житлово-комунального господарства Полтавської міськради за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Будівельник 2016» на ремонт вулиці за 7,01 млн грн. Ця ж фірма вже виконувала ремонт цієї вулиці минулого року, і частина замовлених робіт в новій угоді повторюються.

Про це написала Лілія Войцехівська для проекту «Лабораторія викриттів» (Bihus.Info.).

Торги з ремонту вулиці Пушкарівської було проведено восени 2018 року і в жовтні Управління ЖКГ виконкому  уклало угоду з «Будівельник 2016» вартістю 3,92 млн грн. Фірма почала роботи, але завершити їх не встигла через настання зими.

Додатковою угодою обсяги ремонту зменшили до 226 тис грн. і договір отримав статус виконаного. В звіті було вказано, що фірма дістали бордюри, зробила під них траншеї, оновила частину дороги для пішоходів.

Частина робіт, які за звітом вказані як виконані, зроблені були неякісно. Наприклад, потрібно було виконати оновлення круглих каналізаційних колодязів, але після «ремонту» вони мають незавершений вигляд.

Пункт «Відновлення покриттів» (ремонт глибоких ям) теж значиться в документації, як виконаний. Але до його якості виникають питання:

В червені  2019 році Управління ЖКГ провело торги з ремонту все тієї ж вулиці Пушкарівської, переможцем яких знову стало «Будівельник 2016», але вартість ремонту тепер зросла до 7,01 млн грн. Порівняння технічних  завдань угоду з тими роботами, що вже нібито були виконані по актам першого тендеру, показало їх повторення.

Тобто ці роботи вже виконали за документацією, але вписали їх знову і планують повторно витратити на них бюджетні кошти.

При цьому, зважаючи на стан вулиці зараз можна зробити висновок, що частину цих робіт насправді не робили, але вписали у  звіт як завершені. Саме це раніше було приводом для відкриття декількох кримінальних справ стосовно ТОВ «Будівельник 2016» та керівництва полтавського УЖКГ. У цих справах мова йшла про умисне внесення недостовірних відомостей про дати та строки виконання капітальних ремонтів, актів приймання виконаних робіт, довідок про вартість виконаних робіт та інших документів, які стосуються виконання договорів.

Загалом «Будівельник 2016» з моменту свого заснування в червні 2016 року уклало понад сотню угод з УЖКГ Полтавської міськради и на суму 135,26 млн грн. Керівником  фірми є Костянтин Вітвицький, який є її співвласником. Головним бенефіціаром підприємства є Григорій Хачатарян.

 

Від «Наших грошей»

В обох тендерах на ремонт вулиці Пушкарівської конкурентом «Будівельник 2016» було ТОВ «Асфер груп». Власником фірми, яка була заснована в січні 2018 року, вказаний Володимир Тузенко. Підприємство за цей час встигло отримати замовлень на 321,55 млн грн. З цих угод понад 97% укладені саме з УЖКГ Полтавської міськради. «Асфер груп» стала правонаступницею в замовленнях полтавської мерії ТОВ БК «Полтава-Білд», засновником якої був Тузенко, але в січні 2018 року її переписали на бухгалтера фірми Валентину Бондаренко. До цього фірма отримала замовлень на майже 115 млн грн.