Новачок виграв у рідної фірми генпрокурора ще 9 мільйонів на відеонагляд у Харкові
02.07.2019   //  

КСП «Інженерні мережі» 13 травня за результатами тендеру замовило ТОВ «Вамарк Девелопмент» інформаційно-телекомунікаційну автоматизовану систему «Безпечне місто Харків – 2019» за 9,20 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч встановлять систему відеоспостереження роздільною здатністю не менше 120 пікселів на метр із можливістю розпізнавання людей і машин в 13 точках Харкова.

Як і на виграних ТОВ «Українські новітні телекомунікації» тендерах щодо майданів Свободи і Конституції у 2017 році та виграному «Вамарк Девелопмент» тендері щодо центру міста в 2018 році, виробником камер і кожухів є канадська компанія «Avigilon».

При цьому ТОВ «ІТ-Інтегратор» вимагало змінити технічні вимоги до камер, виписані під єдиного виробника «Avigilon». Мова йшла про розміри камер та їхніх матриць і діапазон робочих температур. Однак замовник відмовився, заявивши, що йдеться про розширення діючої системи на платформі Avigilon Control Center, а всі претензії необґрунтовані.

Ціни окремих найменувань не опубліковані, тому їх неможливо порівняти з ринком на предмет можливого завищення. Гарантійний строк на систему становить три роки.

Ціна угоди на 0,8% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 9,28 млн грн.

Зараз створена у 2017 році столична компанія «Вамарк Девелопмент» належить киянину Дмитру Терлецькому і директору Дмитру Кожухарю з Житомирщини. За даними системи «YouControl», у 2017 році вона належала тодішньому директору Олександру Бабайлову і Володимиру Коберському. Останній володіє ТОВ «Вамарк» з Олексієм та Оксаною Майстренками, ТОВ «Вамарк Солюшенс» із Русланом Яковлевим, ТОВ «Вамарк Девелопмент» із Дмитром Кожухарем і  ТОВ «Астор Трейдінг» із Дмитром Терлецьким.

Як і торік, нині єдиним конкурентом з обладнанням того ж виробника «Avigilon» були згадані «Українські новітні телекомунікації» («УНТ») кіпрської компанії «Авалія Інвестментс Лімітед» («Avalia Investments Limited»), кінцевим бенефіціаром якого є Ігор Мазепа, власник інвестиційної компанії «Concorde Capital». Раніше власниками «УНТ» були Ірина Луценко і Степан Нарембік – дружина і тесть генпрокурора Юрія Луценка.

Але зв’язок з родиною генпрокурора фірма-суперник не втратила.

За даними документів, які завантажені в систему «Прозорро», фірма «УНТ» орендувала автомобілі у ТОВ «Сіті Конект», яке належить сину генпрокурора Олександру Луценко, а директором є Павло Жарук. Попередній директор «Сіті Конекту» Віталій Морозюк також керував нині ліквідованим ТОВ «Експерт Інфо Плюс», де засновником була Світлана Риженко – бухгалтерка, на яку записували частки в фірмі «УНТ» та нерухомість у центрі Києва, котру в 2017 році зі скандалом переписали на нардепа від БПП Гліба Загорія.

Розташування і технічні характеристики камер:

  • три камери 8 Мп з об’єктивом 70-200 мм на даху будинку на пл. Привокзальна, 2;
  • камера 5 Мп з об’єктивом 9-22 мм на даху будинку на пл. Привокзальна, 2;
  • дві камери 8 Мп з об’єктивом 4,3-8 мм на даху будинку на пл. Привокзальна, 2;
  • шість камер 8 Мп з об’єктивом 70-200 мм на даху будинку на пл. Привокзальна, 1;
  • дві камери 5 Мп з об’єктивом 9-22 мм на даху будинку на пл. Привокзальна, 1;
  • камера 5 Мп з об’єктивом 4,3-8 мм на даху будинку на пл. Привокзальна, 1;
  • три камери 5 Мп з об’єктивом 9-22 мм на даху будинку по вул. Євгена Котляра, 11;
  • дві камери 8 Мп з об’єктивом 70-200 мм на даху будинку по просп. Науки, 41/43;
  • дві камери 8 Мп з об’єктивом 70-200 мм на даху будинку по вул. Суздальські ряди, 8;
  • дві камери 8 Мп з об’єктивом 4,3-8 мм на даху будинку по вул. Суздальські ряди, 8;
  • дві камери 8 Мп з об’єктивом 4,3-8 мм на даху будинку по просп. Гагаріна, 20;
  • камера 5 Мп з об’єктивом 9-22 мм даху будинку по просп. Гагаріна, 20;
  • камера 16 Мп з об’єктивом 24-70 мм на даху будинку по вул. Сумська, 74.