Костилі російського закону для наукової думки Наталії Корчак
24.06.2019   //  

Коли Наталю Корчак призначали головою НАЗК я ще не дуже переймався антимонопольним регулюванням. І лише зараз звернув нагуглив, що її кандидатська дисертація називалась «Правові питання антимонопольного регулювання підприємницької діяльності в Україні», а докторська  «Державне регулювання відносин конкуренції в України (господарсько-правовий аспект)».

А оскільки зараз багато хто працює над принципами та сценаріями демонополізації України, яку задекларував президент Володимир Зеленський, то на світ божий повилізали досить цікаві перли. Наприклад, наукова стаття Корчак 2014 року «Примусовий поділ в охоронювально-правовому регулюванні відносин у сфері конкуренції».

Забудьте зараз про Ахметова. Тут Корчак у якості українського науковця ось так запросто бере і використовує костиль російського закону, щоб підперти свою фахову думку:

«…наше розуміння примусового поділу як санкції, в якій закладено саме заходи захисту конкуренції, підтверджується позицією російського законодавства…»

Бачте яка умнічка-розумнічка? Росіяни ж кажуть, що санкція – то вже крайній случай, а то ж авторитетні люди. Значить треба потерпіть. Ще трохи. Може Ахметов сам розтане як роса на сонці…

Блог від: Юрій Ніколов