«Енергоатом» розіграв 58 мільйонів на софт між авторизованими партнерами SAP
24.06.2019   //  

ДП «НАЕК «Енергоатом» 4 червня за результатами тендеру повідомило про намір укласти угоду з ТОВ «Бріг-Рітейл» про послуги щодо програмного забезпечення на 58,10 млн грн. 26 червня угода була укладена. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Атомники замовляють налаштування підсистеми управління персоналом на базі софту SAP ERP строком до кінця 2021 року. Ця підсистема у свою чергу включає підсистеми організаційного менеджменту, кадрового адміністрування, управління робочим часом, розрахунку заробітної плати, експорту довідників, цілей та ефективності, а також сервіси  самообслуговування співробітників і менеджерів на базі продукту SAP Fiori for HCM.

Послуги надаватимуть у пілотній зоні для Запорізької АЕС та дирекції «Енергоатома», а тиражування на інші відокремлені підрозділи виконуватиметься за окремим проектом.

Переможна пропозиція була на 6% нижча від очікуваної вартості закупівлі.

Тендерна документація вимагала від учасників надання таких документів:

  • документ від виробника софту, що підтверджує статус учасника як ексклюзивного офіційного представництва виробника софту SАР в Україні або сторінки діючої партнерської угоди щодо співпраці учасника з виробником софту SАР чи з офіційним представником виробника, на яких міститься преамбула, предмет та строк дії договору, відповідні підписи та печатки;
  • авторизаційний лист компанії ТОВ «САП Україна» (датований не раніше ніж дата оприлюднення оголошення про проведення даної процедури закупівлі), що містить документальне підтвердження того, що учасник є надавачем відповідних послуг зі статусом партнера SAP PartnerEdge;
  • дійсний Сертифікат про наявність в учасника центру експертизи PCoE (Partner Center of Expertise);
  • аналогічний договір про надання протягом 2014-2019 років послуг зі створення, налаштування, впровадження чи підтримки інформаційних систем або управління персоналом чи обліку персоналу.

Столичний «Бріг-Рітейл» Олега Позднякова та Олександра Унгула приніс аналогічні договори з Нацбанком і ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання». Його єдиним конкурентом було столичне ТОВ «Беной» Андрія Кур’янова і Романа Фисуна, яке зазначило в відповідній довідці аналогічний договір із ПАТ «Фармак».

Усього «Бріг-Рітейл» отримав підрядів на 38,50 млн грн., а «Беной» – на 48,95 млн грн.

Нагадаємо, фірми «Бріг-Рітейл» і «Беной» входять до дуже вузького кола компаній, які мають партнерські відносини з компанією «САП Україна». Це українське представництво німецького виробника софту SAP під керівництвом Максима Матяша, яке уповноважене обирати партнерів на власний розсуд. Наразі в Україні налічується лише сім таких партнерських фірм, з яких лише чотири беруть участь у закупівлях замовників, котрі вимагають авторизаційні листи від «САП Україна». Зазвичай ці фірми не створюють одна одній справжньої конкурентної боротьби (докладніше у статті «Кілобакси від SAP для України»). При цьому в Україні штучно підтримується найменша в Європі кількість партнерів SAP як в абсолютному вимірі, так і в перерахунку на кількість населення.