Чиновники віддадуть 32 мільйона на ремонт доріг новому улюбленцю, який фігурує в кримінальних справах
24.06.2019   //  

Цього року ТОВ «Євробуд-Індустрія» стало одним з головних фаворитів для черкаських служб автодоріг, які уклали з фірмою 25 угод про ремонт місцевих та державних доріг на понад 32 млн грн. Про це пише видання «18000» з посиланням на інформацію про ці закупівлі на порталі «Дозорро».

Протягом травня-червня цього року «Євробуд-Індустрія» уклало 17 угод  з Службою місцевих автомобільних доріг Черкаської області. Загальна сума договорів – 14,1 млн грн.

Всі роботи стосуються поточного дрібного та поточного середнього ремонту доріг загального користування місцевого значення у Золотоніському, Смілянському, Канівському та Чорнобаївському районах.

По 6 закупівлях оприлюднено звіти про укладання договорів, по всіх інших договори укладені за результатами тендеру. Найдорожчі угоди підписані на ремонт дороги Золотоноша-Вознесенське-Драбів. Два відрізки цієї дороги, які відремонтують окремими ділянками, коштуватимуть більше 3 млн грн.

У березні-червні цього року «Євробуд-Індустрія» також уклало 8 угод із Службою автомобільних доріг у Черкаській області на 18,09 млн грн. Вони стосуються поточного дрібного ремонту доріг загального користування та експлуатаційного утримання.  Найдорожчий тендер – ремонт фрагменту дороги Р-04 Київ – Фастів – Біла Церква – Тараща – Звенигородка за 3,69 млн грн.

ТОВ «Євробуд-Індустрія» зареєстроване в Черкасах у вересні 2016 р. і має статутний капітал в 100 грн. Його директором значиться Юлія Геращенко, єдиним засновником – Рубік Абрамян.

Одним з найпоширеніших опонентів для «Євробуд-Індустрія» на торгах від Служби місцевих доріг є мале товариство «Прометей». У історії контактних даних цього товариства значиться Рубік Абрамян.

ТОВ «Євробуд-Індустрія» фігурує в кримінальному провадженні, яке поліція відкрила в грудні минулого року. Слідчі підозрюють директора фірми Юлію Геращенко в змові та розтраті коштів Балаклеївської сільської ради Смілянського району. Наразі триває досудове слідство.

Окрім того, у жовтні минулого року фірма оскандалилася під час виконання робіт у селі Жборівці в Мукачівському районі Закарпатської області. Там черкащани ремонтували дорогу місцевого значення. Закарпатські селяни навіть перекривали дорогу і блокували роботу, вимагаючи якісного виконання ремонту. За їхніми словами, фірма укладала асфальт на нерозчищеному підґрунті. Також слідчі на Західній Україні нині розслідують низку тендерів, які виграла фірма, перевіряючи, чи пов’язана з конкурентами.