Міноборони скупилось українськими й турецькими автобусами на 44 мільйони
23.06.2019   //  

Міністерство оборони України 20 червня за результатами тендеру замовило ТОВ «Авто-Регіон» автобусів на 43,67 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До серпня поставлять 10 автобусів 2018-2019 р. в. на 36 пасажирів по 4,37 млн грн., а саме п’ять – моделі Еталон А08433 (Україна) і п’ять – моделі Otokar Sultan Mega (Туреччина).

Міжміські автобуси із двигуном Євро 6 мають круїз-контроль і кондиціонер у салоні.

Восени 2018 року «Авто-Регіон» продавав армії такі турецькі автобуси по 4,32 млн грн.

Гарантійний строк становить два роки, а забезпечення виконання договору – 1%.

Сума переможних пропозицій була на 2% нижчою від очікуваної вартості закупівель.

ТОВ «Торгівельний дім «Універсал Трейд» вимагало від замовника дозволити учасникам подавати тендерне забезпечення у вигляді гарантії не лише від банківської, а й страхової чи фінансової установи. Проте Міноборони відмовилося, і фірма не прийшла на тендер.

На торгах щодо одного лоту зі столичним «Авто-Регіоном» директора Дмитра Гайдамахи змагалося лише ТОВ «Сучасні вантажівки» з такими ж Еталонами, а щодо іншого лоту – ще й ТОВ «Спец-Ком-Сервіс» директора Сергія Калюша і Михайла Городових.

Кінцевим бенефіціаром «Сучасних вантажівок» є Ольга Мещаніна, а засновниками – ТОВ «Ріалто» та ВАТ «ЗНВКІФ «Коннект».

У кінці 2013 року акції «Коннекту» належали белізькому офшору «Пальміра Фінанс ЛТД» і ТОВ «Дженерал Істейт» тієї ж Мещаніної та 75-річної Світлани Новікової.

У 2011-2014 роках фонд знаходився в управлінні ТОВ «КУА «Інвестиційні партнери» Андрія Журжія – нардепа від «Самопомічі».

Нині ж єдиним акціонером «Конекту» є вищезгадана фірма «Дженерал Істейт».

На цей фонд також записане ТОВ «Супермаркет вантажної автотехніки Автек». Співвласницею компанії є 71-річна Парасковія Мещаніна – родичка Євгена Мещаніна, якого називають власником групи компаній «Автек».

Крім того, «Сучасні вантажівки» орендує офіс і склади у ТОВ «Автек-Інвест».