«Укргазвидобування» відписало американцям 2,6 мільярда на стратегічне буріння
20.06.2019   //  

ПАТ «Укргазвидобування» 27 травня уклало угоду з ТОВ «Халлібартон Україна» про послуги щодо видобування газу на 2,62 млрд грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До літа 2021 року, тобто протягом двох років компанія виконає роботи по забурці бічного стовбура свердловини на родовищах ПАТ «Укргазвидобування» в невідомому обсязі.

Передбачено аванси 100% за мобілізацію обладнання протягом місяця після підписання договору та 10% одноразової виплати за об’єкт протягом місяця після завершення монтажу на об’єкті. Решту оплатять протягом місяця після підписання акту.

За даними прес-служби «Нафтогазу України», в рамках співпраці «Укргазвидобування» і «Халлібартон» починають новий напрямок – надання інтегрованих послуг «під ключ» з буріння бокових стволів на 26 свердловинах. За прогнозами держкомпанії, такі роботи дозволять розконсервувати свердловини і отримувати додатково більше 2 млрд куб. м газу  протягом 10 років.

Тендерний комітет дозволив Департаменту внутрішньосвердловинних робіт укласти цей договір без аукціону, бо закупівля підпадала під визначення «Товари, роботи і послуги, які мають значний вплив для досягнення стратегічних цілей ПАТ «Укргазвидобування». Крім того, тендерний комітет на прохання директора з видобутку Юрія Нагорняка вирішив не оприлюднювати договір у «Прозорро», а опублікувати звіт з основною інформацією.

Київська фірма «Халлібартон Україна», яку очолює Хурана Діпак, вперше отримала підряд. Її заснувала «Halliburton International GmbH» (Швейцарія) – дочірня компанія американської транснаціональної корпорації «Halliburton», яка є однією з найбільших компаній світу, котрі надають сервісні послуги у сфері видобування газу і нафти.