Суд на 25 тисяч оштрафував кадровичку-депутатшу, яка вимагала $2 тисячі за працевлаштування рентген-лаборантом
20.06.2019   //  

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області затвердив угоду зі слідством про визнання винуватості начальниці відділу кадрів комунального некомерційного підприємства «Коломийська центральна районна лікарня», яку у квітні 2019 р. спіймали на хабарі у $2000. Про це написало видання «Курс».

Начальницю відділу кадрів лікарні, яка займає цю посаду з 2009 р., затримали 5 квітня під час отримання $2000 хабара за працевлаштування у Коломийській ЦРЛ.

Гроші керівниця взяла за допомогу у працевлаштуванні на посаду рентген-лаборанта. За хабар вона обіцяла вплинути на в.о. генерального директора лікарні у прийнятті рішення про призначення.

Втім, претендентка на посаду після розмови з начальницею відділу кадрів звернулася із заявою до правоохоронців. Того ж дня правоохоронці затримали кадровичку на отриманні $2000 доларів.

22 квітня цього року обвинувачена уклала з прокурором угоду про визнання винуватості.

Суд затвердив цю угоду, визнав начальницю відділу кадрів винною у зловживанні впливом та призначив 25,5 тис грн. Також вона заплатить 6,3 тис грн. за експертизи.

Від «Наших грошей»:

Суд оштрафував Олександру Рогович. Вона продовжує працювати начальницею відділу кадрів «Коломийської центральної районної лікарні», а також є депутатом Раківчицької сільської ради Коломийського району.

Після затримання Рогович, прокуратура збиралася оголосити їй підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою»), яке передбачає суворіше покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.  Але цього не сталось.