У Кернеса уникли тендерів для близької фірми на ремонт дворів за 3 мільйона
17.06.2019   //  

Департамент будівництва та шляхового господарства Харківської міськради протягом 4-6 червня за неконкуретною процедурою уклав низку договорів з ТОВ «Дорожньо-будівельна компанія Профіт» щодо капітального ремонту вулиці Саперної на загальну суму 3,13 млн грн.

Про це пише «Харківський антикорупційний центр».

Департамент будівництва та шляхового господарства ХМР розбив ремонт внутрішньоквартальних доріг та тротуарів по вул. Саперної на три закупівлі. Роботи мають завершити до кінця 2020 року.

4 червня уклали договір вартістю 1,03 млн грн. на капремонт вул. Саперної, 16.

5 червня уклали договір вартістю 1,12 млн. рн. на капремонт вул. Саперної, 20.

6 червня уклали договір вартістю 979,3 тис грн. на капремонт вул. Саперної, 30.

ТОВ «Дорожньо-будівельна компанія Профіт» заснували в липні 2017 року. Розмір статутного фонду фірми – 350 тис.грн.

Власником та керівником фірми  є Олександр Погребняк. Також Олександр Погребняк працює майстром в комунальному підприємстві «Комплекс з експлуатації об’єктів водозниження і зливової каналізації».

Це комунальне підприємство безпосередньо закріплене та підпорядковане саме Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради, яке і замовило капремонт вул. Саперної.

В 2018 році Погребняк заробив у комунальному підприємстві зі всіма компенсаціями 118 тис грн. В той же час, Олександр Погребняк в ТОВ «Дорожньо-будівельна компанія Профіт» в 2018 році заробив 2,2 тис грн. В 2017 році ця фірма дохід Погребняку взагалі не приносила.

Протягом 2018-2019 років ТОВ «Дорожньо-будівельна компанія Профіт» отримало від Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради 16 підрядів загальною вартістю 17,62 млн грн. Всі підряди були отримані за процедурою прямих договорів, без проведення аукціонів.

Директором Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради є Володимир Чумаков.