Освітяни Трускавця приховують від Рrozorro угоди з улюбленими підрядниками
17.06.2019   //  

Відділ освіти Трускавецької міської ради (Львівська обл.) вибірково оприлюднює дані про закупівлі в системі Рrozorro, часто інформація відсутня про підрядників з замовленнями за неконкуретною процедурою.

Про це написала Ольга Куц для «Блогерів».

Так, відділ освіти ТМР 29 березня уклав угоду на капітальний ремонт приміщень з ТОВ «ТКО «Комфорт-сервіс» на суму у  299 тис грн. Уже через п’ять днів було підписано акти виконаних робіт, оплату фірма отримала 9 квітня. Інформація про трансакцію бюджетних коштів зафіксована на порталі Edata, але відсутня на Рrozorro.

«Комсервіс-Трускавець» зареєстроване 2 червня 2016 року і з моменту реєстрації почала отримувати від комунальних установ та міськради замовлення, їх загальна сума становить 6,5 млн грн. Лише один підряд з 33 підприємство здобуло, беручи участь у конкурсі, всі інші отримало без конкуренції.

Власником «Комсервісу-Трускавець» є Олег Кабальний. Він разом з заступником мера Трускавця Олександром Ткаченком був співзасновником міської організації «Єдиного центру» Віктора Балоги, діяльність якої вже припинена. На останніх виборах балотувався в міськраді від «Укропу», але невдало.

Кабальнийбув також співвласником ТОВ «ТКО «Комфорт- сервіс» , якому 30 травня відділ освіти ТМР освіти заплатив 70 тис грн. за поточний ремонт класів у СЗШ №2. Угода на Рrozorro відсутня. Також у травні з фірмою освітяни уклали договір на реконструкцію внутрішнього дворика СЗШ № 1 на 932 тис грн. Договір було укладено за переговорною процедурою.

Нині «ТКО «Комфорт-сервіс» записане на Сергія Чурбанова.

Також відсутня інформація про угоду відділу освіти з ТОВ «Європейські інновації» на виконання поточного ремонту класів у СЗШ №3. Сума замовлення  склала 90т тис грн., роботи оплатили 16 травня.

Фірма створена у червні минулого року складається лише з керівника, основний вид діяльності – у сфері права. За цей час вона уклала  18 договорів з виконання робіт за кошти бюджету на майже 2 млн грн. Усі підряди підприємство отримало без жодної конкуренції – за процедурою звітування. Головні замовники робіт: управління житлового і комунального будівництва, відділи освіти та культури Трускавецької міськради. Власник підприємства та директор – Роман Король.

Також в Рrozorro відсутня угода з  ФОП Сергій Танцюра щодо ремонту системи опалення у дошкільному закладі «Теремок» на 159 тис грн. Акти виконаних робіт по цій угоді підписали 3 квітня, кошти були сплачені.

Раніше журналісти встановили, що на ремонті шкільної бібліотеки у Трускавці,  виконавцем якого був підприємець Сергій Танцюра, відділ освіти переплатив понад 70 тис грн. Після оприлюднення цієї інформації, підприємець компенсував замовнику 42 тис грн.

Відділ освіти Трускавецької міськради очолює Орест Лобик.