До села чиновника відремонтують дорогу. 43 мільйони за це отримає менеджер дружини чиновника
15.06.2019   //  

Служба автомобільних доріг у Харківській області 20 травня за результатами тендеру замовила ТОВ «Дорожньо-будівельне управління «Аерошляхбуд» поточний середній ремонт автодороги державного значення Т-21-17 Дергачі – Козача Лопань – /М-20/ за 43,05 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч відремонтують окремі ділянки довжиною 5 км на відрізку траси км 0+000 – км 33+600 довжиною 33,6 км. Зокрема йдеться про холодне фрезерування, улаштування асфальтобетонного покриття, укріплення узбіч та нанесення розмітки.

За протоколом узгодження цін на матеріальні ресурси із ПДВ, асфальтобетон щільний дрібнозернистий типу А марки 1 на бітумах модифікованих полімерами коштує 2 393 грн./т. У травні КП «Шляхрембуд» Харківської міської ради замовило у ТОВ «Паркінг+» асфальтобетон щільний дрібнозернистий типів А-Б неперервної гранулометрії на бітумі модифікованому полімерами БМП за співставними цінами – по 2 350-2 500 грн./т.

Гарантійний строк на основу дорожнього одягу становить вісім років, на асфальтобетонне покриття – п’ять років, на інші послуги з поточного ремонту – рік, на розмітку фарбою – півроку. На заробітну плату піде 368 тис грн., тобто 0,9% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 0,3% – 142 тис грн.

Ціна угоди на третину нижча від очікуваної вартості закупівлі у 68,00 млн грн.

На активних торгах із переможцем змагались ПП «Полтавабудцентр», ТОВ «Дороги України» і ТОВ «Ростдорстрой», останнє з яких не знижувало ціну під час аукціону.

Натомість ТОВ «Євробуд Плюс», ТОВ «СВ Альянц», ТОВ «Автомагістраль-Південь» і ПП «Будгарант-7» не допустили до торгів через претензії до досвіду, матеріально-технічної бази, документів про працівників чи антикорупційної програми тощо.

Спершу «Аерошляхбуд» і «Полтавабудцентр» теж не допустили до аукціону, проте обидві фірми домоглися через АМКУ скасування рішення замовника про своє відхилення.

Засновником і директором «Аерошляхбуду» з Дергачівського р-ну є Сергій Бондаренко, який керує ТОВ «Востокенергострой» Оксани Шатохіної – дружини депутата Харківської облради Євгена Шатохіна («Відродження») з Козачої Лопані.  Зараз Шатохін є начальником управління Державної служби України з безпеки на транспорті у Харківській області.

Оксані Шатохіній також належить ТОВ «Востокенерго» на чолі з Ігорем Сінянським – директором ТОВ «Укрєвродорстрой» Світлани Харченко, яке поставлятиме асфальт із заводу в Золочеві на Харківщині.

Крім того, на Шатохіну записане ТОВ «Енерготепло», яке з 2016 року отримало дорожніх підрядів на Харківщині на 210,34 млн грн., переважно – у структурі Харківської ОДА.

У 2017 році черкаська поліція підозрювала «Аерошляхбуд» у заволодінні державними коштами під час ремонту доріг Черкащини, але відтоді нових судових ухвал не з’являлося.

У 2016 році фірма взяла єдині два підряди на Харківщині й Черкащині на 1,07 млн грн.