«Украерорух» дав рідній фірмі свого екс-директора 28 мільйонів на німецькі радіомаяки
14.06.2019   //  

Державне підприємство обслуговування повітряного руху України 10 червня уклало угоду з ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Техвестсервіс» про закупівлю обладнання DVOR/DME із попередньо встановленим програмним забезпеченням для аеропорту «Херсон» за 28,13 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця травня 2021 року поставлять радіомаяк DVOR-532, радіомаяк DME-435 та інше обладнання виробництва фірми «Thales»(Німеччина) на 24,20 млн грн., вимірювальні прилади та інструменти на 825 тис грн., оригінальні запасні частини на два роки на 464 тис грн. Крім того, послуги зі встановлення, налаштування і приймальні випробування обійдуться у 1,64 млн грн., а теоретичне і практичне навчання персоналу – в 996 тис грн.

Гарантійний строк експлуатації аеропортового обладнання становить два роки.

Закупівлю провели за переговорною процедурою, бо відкриті торги двічі відміняли через нестачу учасників, оскільки на них приходив лише «Техвестсервіс» із ціною 920 тис євро.

Співзасновником «Техвестсервісу» до 2011 року був Кирило Поліщук – екс-директор «Украероруху» і заступник голови Державної авіаційної адміністрації, а в 2000-х роках – нардеп із фракції Партії регіонів.

Потім фірму переписали на Тараса Хижняка і Сергія Медину. Згодом місце Хижняка зайняла панамська «Маквелл Інтернешнл Ес.Ей», якою керував Сергій Колесник. Людину на ім’я Сергій Колесник згадують як представника «Украероруху», який у 2013 році очолював Анатолій Колесник. Нині «Техвестсервіс» належить Медині та «International Aviation Technologies, Inc.» (США), бенефіціаром через яку вказана Ієвдженія Тсаркова.

На зборах американську корпорацію представляв адвокат Степан Олійниченко з Києва.