Держстат купив планшетів та іншого приладдя для перепису населення на 85 мільйонів
07.06.2019   //  

Державна служба статистики України 30 травня за результатами тендеру уклала дві угоди про поставку програмного забезпечення і карт для Всеукраїнського перепису населення до кінця року на загальну суму 85,39 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

ТОВ «Грін Лайт Корпоративні рішення» за 57,90 млн грн. розробить програмно-апаратний комплекс Автоматизованої системи складання квартальних списків та переписного районування Всеукраїнського перепису населення, який пройде у 2020 році.

Майнові права на прикладний софт, бази даних і матеріали належатимуть замовнику.

Апаратне забезпечення коштує 48,96 млн грн. із ПДВ, а софт – 8,95 млн грн. без ПДВ.

Зокрема купили 3 095 планшетів Lenovo TB-X705F TAB із пам’яттю 32 ГБ, антивірусом ESET Endpoint Security, чохлом, плівкою, стилусом і сумкою по 10 453 грн. із ПДВ.

В інтернет-магазинах роздрібні ціни таких планшетів без антивіруса та перерахованих аксесуарів сягають 7 8888 840 грн. без ПДВ залежно від відсутності чи наявності модуля 3G/4G(LTE), щодо якого вимоги не було. Отже, договірна ціна загалом відповідає ринку.

ПП «ЛанТек» оновить цифровий картографічний матеріал для перепису за 27,49 млн грн.

Зокрема розроблять шаблон електронної цифрової карти у форматі ArcGIS не нижче 10.6, оновлять її, підготують базу даних довідника адрес, розроблять документацію, навчать персонал замовника роботі в ГІС і внесуть виправлення в карту за заявками замовника.

Сума угод на 5% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 89,67 млн грн.

ТОВ «Інновейшн Девелопмент Хаб» вимагало прибрати вимогу щодо листа замовнику від виробника або його представника, дилера чи дистриб’ютора на підтвердження права чи можливості учасника продавати пропоноване обладнання. Також компанія назвала дискримінаційною вимогу щодо наявності працівника, який розробляв автоматизовану систему для обробки даних перепису населення в будь-якій країні. Але замовник заявив, що не обмежував конкуренцію, і відмовився змінювати тендерну документацію.

На тендері щодо софту переможці змагалися лише між собою, а на тендері щодо карт конкурентами «ЛанТеку» були ТОВ «Девіком» і ТОВ «АМ Інтегратор Груп».

У грудні 2018 року Держстат за 44,81 млн грн. замовив фірмі «Грін Лайт Корпоративні рішення» софт і обладнання, зокрема планшети переписувачів, для пробного перепису населення, який пройде в Оболонському районі Києва та Бородянському районі Київської області у грудні 2019 року. Тоді єдиним суперником переможця був «ЛанТек».

Столична «Грін Лайт Корпоративні рішення» належить Вадиму Красовському і Ганні Мішиній з Києва та Тетяні Виговській зі Львова. Директором є киянин Олександр Волков, який заснував київську ГО «Центр розвитку підприємництва та інвестицій» разом з Іваном Дубачем, Валерієм Кудрею, Ігорем Старіковим і Володимиром Мельником.

Ганна Мішина також володіє ТОВ «Імп-Ол» із-під Києва, яким керує Ярослав Щеголь.

«Грін Лайт Корпоративні рішення» вказала шістьох кваліфікованих працівників, серед яких Ігор Жиляков брав участь у проектуванні АС «Перепис-2004» у Молдові.

Із 2017 року переможець отримав підрядів на 136,40 млн грн., з яких цей – найбільший.

Одеський «ЛанТек» належить директору Олегу Литвіну з Одеси, який також володіє фірмою зі схожою назвою – ТОВ «Лан Тек» на чолі з Сергієм Фінашкіним.

Із 2011 року «ЛанТек» отримав підрядів щодо обладнання й софту на 337,40 млн грн.