Комунальники Кернеса по завищеним цінам побудують тролейбусну лінію за 103 мільйона
06.06.2019   //  

Департамент інфраструктури Харківської міської ради 30 травня за результатами тендеру уклав угоду з КП «Міськелектротранссервіс» щодо проведення будівельних робіт вартістю 102,65 млн. грн.

Про це пише «Харківський антикорупційний центр з посиланням на дані «Прозорро».

Замовлено будівництво будівництво тролейбусної лінії від розворотнього кола «Героїв Праці» до розворотнього кола «Північна Салтівка» в Харкові.

Ціни на низку матеріалів є значно вищими ринкових. Наприклад, провід перерізом 85 мм2 планують купувати по 357 грн./кг. Хоча його ціна у роздріб – від 200 грн/кг. Лише на цій позиці переплата буде понад мільйон гривень.

Вартість рядового піску вказали у сумі 4425 грн/куб.м. Хоча нещодавно для реконструкції трамвайної колії це ж КП «Міськелектротранссервіс» вказало ціну такого піску в 524 грн./куб м. Тобто в вісім разів дешевше.

Щодо цін на опори, то вони вище за минулорічні. Так опори ОКМ-12 будуть купувати по 98 тис. грн./шт, а ОКМ-18 – по 131 тис. грн/шт.

Субпідрядниками на частку робіт понад 20% планують взяти київське ТОВ «Сталь-Світ», дніпровське ТОВ «Дак-Енергетика».

Від «Наших грошей»

Єдиним конкурентом КП «Міськелектротранссервіс» на торгах було харківське ТОВ «Виробниче підприємство Інсайт» Євгена Курбатова. За даними «ВДЗ» та «Прозорро», фірма з 2012 року отримала замовлень на 264,23 млн грн. При цьому, від свого конкурента на торгах фірма отримує замовлення останні сім років, їх загальна сума склала  48,77 млн грн.

Під час торгів ні комунальники, ні «ВП Інсайт» ціни не знижували.