Голова АМКУ відбив позов від адвоката з Одеси, якому нібито не відповів на інформаційний запит
06.06.2019   //  

Солом’янський райсуд Києва закрив адміністративне провадження у справі проти голови Антимонопольного комітету Юрія Терентьєва щодо ненадання відповіді на інформаційний запит адвоката Олега Бондаря. Про це свідчить постанова суду від 13 травня.

Згідно з матеріалами справи, 6 лютого цього року Рада адвокатів Одеської області склала на керівника АМКУ Юрія Терентьєва протокол щодо порушення ч.2, ст. 24 Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» через ненадання відповіді на адвокатський запит від 16 листопада 2018 року.

У судовому засіданні Юрій Терентьєв пояснив, що відповідь була своєчасно надана листом від 23 листопада.

Водночас відповідач зауважив, що стаття, порушення якої йому закидають, не містить в переліку такої форми вчинення правопорушення як «не надання відповіді на адвокатський запит».

Суд підтримав позицію Терентьєва, підтвердивши, що даною нормою не передбачена відповідальність за ненадання відповіді на адвокатський запит.

«Диспозиція ч. 5 ст. 212-3 КУпАП встановлює такий склад адміністративного правопорушення: «Неправомірна відмова в наданні інформації, несвоєчасне або неповне надання інформації, надання інформації, що не відповідає дійсності, у відповідь на адвокатський запит, запит кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, її палати або члена відповідно до Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»», – пояснив суд.

Так, суд постановив закрити провадження у справі у зв`язку з відсутністю в діях Юрія Терентьєва складу адміністративного правопорушення.