Колишній податківець стягне чверть мільярда боргів для «Укргазбанку» за 15% комісійних
05.06.2019   //  

ПАТ «Акціонерний банк «Укргазбанк» 17 травня уклало угоду з ТОВ «Міжнародна правова безпека» про юридичні послуги по стягненню заборгованості з боржників за 32,76 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

За два роки юристи мають стягнути заборгованість у загальному розмірі 221,26 млн грн.:

  • 120,41 млн грн. – хмельницький СОК «Перший національний аграрний кооператив» Оксани Антипчук, Юрія Лінника і Сергія Герасимюка;
  • 49,01 млн грн. – одеське ТОВ «СД» Вячеслава Жабокрицького;
  • 40,54 млн грн. – київське ТОВ «Органік Сідс» Олександра Паровенка і Віктора Путрі;
  • 11,30 млн грн. – дніпровське ТОВ «Голфрукт» Олександри Багдасарян.

Послуги зі стягнення боргів обійдуться банку в 15% від суми, що стягується. Це в півтора раза дорожче від послуг ТОВ «ВіДіЕй Груп» у березні 2019 року та ТОВ Юридична фірма «Правовест» у листопаді 2018 року щодо інших боргів, які обходились у 10% від суми.

Київську «Міжнародну правову безпеку» заснували в 2018 році Віта Бєляєва і директор Максим Янушевський. Останній до 2016 року очолював ГУ ДФС у місті Києві, а до того працював у Державній службі боротьби з економічними злочинами і податковій міліції.

Нині частка Бєляєвої належить Наталії Гегельській, донедавна відомій як заступниця начальника юридичного департаменту ДП «Укрхімтрансаміак» Мінекономрозвитку.

В одному офісі з фірмою також зареєстровані однойменні ТОВ «Аудиторська компанія «Міжнародна правова безпека» Тетяни Паєнтко і Катерини Проскури та АО «Міжнародна правова безпека» Віти і Дмитра Бєляєвих, Сергія Яцини та Максима Мухіна – колишнього чоловіка нинішньої начальниці ГУ ДФС у місті Києві Оксани Нечепорук (Датій).