Новачок із «приватівським» директором узяв ще 150 мільйонів на будівництво житла на Лісовому
03.06.2019   //  

КП «Спецжитлофонд» 30 травня уклало угоду з ТОВ «БК Роял Хауз» про будівництво житла у Деснянському районі за 149,60 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До осені 2021 року збудують п’яту 25-поверхову секцію на 276 квартир житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями, зовнішніми мережами та благоустроєм на перетині вулиць Мілютенка і Шолом-Алейхема. Загальна площа квартир у цій секції становить 13 358 кв. м. Таким чином, будівництво коштує близько 11-12 тис грн. за «квадрат». У березні 2018 року Мінрегіонрозвитку встановило опосередковану вартість будівництва житла з нуля для Києва на рівні 13 047 грн., що трохи дорожче.

Підсумкову відомість ресурсів і кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів і обладнання з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

За неконкурентною угодою з «БК Роял Хауз», на заробітну плату піде 17,86 млн грн., тобто 12% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 4% – 6,21 млн грн. Ціна угоди всього на 0,1% нижча від очікуваної вартості відмінених торгів у 149,70 млн грн.

Як і у випадку з  третьою і четвертою секціями в квітні, нинішню закупівлю провели за переговорною процедурою, бо відкриті торги двічі відміняли через нестачу учасників.

Столична «БК Роял Хауз» зі статутним капіталом 10 тис грн. зареєстрована в квітні 2018 року за адресою масової реєстрації юридичних осіб по вул. Сурікова, будинок 3, офіс 42.

Спершу засновниками були ТОВ «Інвестиційна група «Консалтсіті» і ТОВ «Інплайз» Діани Пилипчинець, потім ним став Олександр Степенко, а після нього – Олександр Шершньов, який також володіє ТОВ «Тракт Групп» разом із Германом Степенком.

Олександр Степенко володіє ТОВ «Форма», яке взяло підрядів у Києві на 176,18 млн грн.

Попередній договір із «Спецжитлофондом» підписав у якості директора сам Шершньов, а вже через два дні, 24 квітня фірму «БК Роял Хауз» очолив Роман Васильович Дьомін.

Дьомін із 2016 року до лютого 2019 року був в. о. голови правління ПрАТ «Аеробуд», заведеного на п’ять кіпрських офшорів, близьких до одного з лідерів групи «Приват» Геннадія Боголюбова: «Ренальда Інвестментс Лімітед», «Формоса Інвестментс Лімітед», «Грінгот Ентерпрайзес Лімітед», «Сісера Інвестментс Лімітед», «Броалія Венчерз Лтд».

Раніше правління «Аеробуду» очолював відомий дніпровський забудовник Григорій Козинський, власник ТОВ «Рубікон-Моноліт», яке будувало зокрема єврейський центр «Менора» у Дніпрі на замовлення згаданого «приватівця» Геннадія Боголюбова.

У березні ПАТ «Центренерго» вдвадорога замовило онуку Козинського російські труби.