Раднику заступника Кличка замовили транспортну модель Дніпра за 4,2 мільйона
31.05.2019   //  

Департамент транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради 9 квітня замовив ТОВ «А+С Україна» розробку цифрової мультимодальної транспортної моделі Дніпра і передмістя за 4,20 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Закупівлю провели за переговорною процедурою, бо відкриті торги двічі відміняли через нестачу учасників, оскільки на них приходила лише «А+С Україна» із ціною 4,20 млн грн.

Цьогоріч розроблять цифрову мультимодальну транспортну модель Дніпра і передмістя, необхідну для стратегічного транспортного планування. Послуга включає такі етапи:

  • 500 тис грн. – підготовчий: отримання документів від замовника, консультації та узгодження з ним щодо вихідних даних, розробка календарного плану і методики;
  • 1,50 млн грн. – збір вихідних даних: отримання даних від замовника, соціологічне дослідження мобільності населення із принаймні 15 тис респондентів, аналіз і формування комп’ютерної бази даних, проведення вибіркового натурного кількісного обстеження транспортних і пасажирських потоків, аналіз і приведення результатів до середньорічних;
  • 1,50 млн грн. – розробка сучасної базової транспортної моделі з ГІС-інтерфейсом;
  • 500 тис грн. – розробка прогнозної цифрової мультимодальної транспортної моделі;
  • 200 тис грн. – впровадження цифрової мультимодальної транспортної моделі, зокрема встановлення софту, триденне навчання спеціалістів замовника і передача інструкцій.

Засновниками «А+С Україна» є німець Аппельт Файт і полтавчанин Ігор Корнєв, який співволодіє ТОВ «Адвокатська фірма «Горо Лігал», а директором – Дмитро Беспалов. У травні 2019 року Беспалова було призначено позаштатним радником замголови КМДА Дмитра Давтяна.

Раніше частку Корнєва в «А+С Україна» мала панамська корпорація «Тревор Бізнес С.А.».

У 2014 році «А+С Україна» розіграла тендер Департаменту містобудування та архітектури КМДА на розробку транспортної моделі Києва і передмістя за 8,53 млн грн. із прописаним там само ТОВ «Терра Проджект» В’ячеслава Володимировича Бондарчука, який свого часу жив у Харкові. Особа з такими ПІБ у 2008 році керувала ВНДПФ «Тайгер Санні».

Тоді фондом володіло ТОВ «КУА «Тайгер Ессет Менеджмент», співвласницею якого була Людмила Івасюк. Її донька Дарина Івасюк до 2012 року була партнеркою по ТОВ «Габбро Плюс» Андрія Вавриша, який був заступником директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА та очолював тендерний комітет. До 2010 року серед засновників «Габбро Плюс» був Олександр Калиновський, син екс-дружини Дмитра Фірташа – Марії. Також Людмила Івасюк є директором ТОВ «КМІЛ», яким напряму володіє Марія Фірташ.

Усього з 2014 року «А+С Україна» отримала підрядів на 21,40 млн грн. Зокрема у 2018 році КМДА без торгів дала їй на модернізацію софту транспортної моделі 4,36 млн грн.