Керівник АМКУ оголосив конкурс на вакансію керівника апарату, яку уже два роки займає його протеже
30.05.2019   //  

Керівник Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв 24 травня оголосив конкурс на зайняття посади керівника апарату Комітету. Про це повідомляється на сайті антимонопольного відомства.

До потенційного керівника апарату Комітету поставлені кваліфікаційні вимоги, зокрема, загальний стаж роботи не менше семи років, а також не менш ніж трирічний досвід роботи на посадах державної служби категорії «А» чи «Б» або на посадах не нижче керівників структурних підрозділів в органах місцевого самоврядування чи – на керівних посадах у сфері забезпечення державного захисту конкуренції у підприємницькій діяльності та у сфері державних закупівель.

Також кандидати на посаду мають відповідати вимогам щодо компетентності та мати визначений рівень професійних знань.

Нагадаємо, що сьогодні виконуючим обов’язки керівника апарату Комітету є Юрій Литвин, який у 2017 році програв конкурс на зайняття цієї посади.

Той конкурс виграв Дмитро Лосєв – замголови Державного фонду сприяння місцевого самоврядування в Україні з урядової вертикалі Володимира Гройсмана. Литвин же розв’язав ситуаційні завдання всього на 0,44 бали, отримавши недопуск від Комісії з питань вищого корпусу державної служби. Це рішення Комісії Литвин оскаржив у суді, апелюючи до «суттєвих порушень вимог чинного законодавства» при проведенні конкурсу.

Також Литвин, разом зі Світланою Білянською та одногрупником Терентьєва Олексієм Хмельницьким виступили позивачами у судовій справі про визнання недійсними результатів конкурсу, згідно з якими посада мала дістатись Лосєву.

17 квітня цього року Верховний суд поставив крапку у цьому спорі, визнавши результати конкурсу недійсними.

Додамо, за результатами минулого року Литвин, займаючи також посаду директора Департаменту розслідувань порушень законодавства про захист економічної конкуренції, отримав найбільшу суму відпускних та премій 948,76 тис. грн серед керівників департаментів та державних уповноважених АМКУ.