Шахтарі відписали ще 44 мільйони на збагачення вугілля у протеже Кононенка
27.05.2019   //  

ДП «Первомайськвугілля» 23 травня уклало угоду з ПрАТ «Центральна збагачувальна фабрика «Мирноградська» про послуги зі збагачення вугілля на 44,08 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч перероблять 304 тис т вугілля ДГ 0-200, Г(Г1) 0-200, Г(Г2) 0-200 по 145 грн./т.

Це дорівнює цінам послуг для інших шахтоуправлінь Донбасу та ДП «Львіввугілля».

Закупівлю проведено за переговорною процедурою, бо відкриті торги тричі відміняли через нестачу учасників, оскільки на них приходила лише «ЦЗФ «Мирноградська».

Ціна угоди на 0,05% нижча від очікуваної вартості відмінених торгів у 44,10 млн грн.

Віднедавна по 74% акцій фабрик «Україна», «Росія» і «Мирноградська» належить ТОВ «Укрдонінвест» Юлії Кропачової та екс-депутата Донецької облради Віталія Кропачова. Останній є креатурою першого заступника голови фракції БПП та бізнес-партнера президента Петра Порошенка – Ігоря Кононенка.

Рештою акцій цих трьох фабрик володіє ТОВ «ТЕК Холдинг» директора Валерія Сіпка, яким до 2015 року володів Сергій Марченко з окупованої Макіївки Донецької області.

До 2018 року «Укрдонінвест» мав лише чверть акцій фабрик «Україна» та «Росія», а рештою володіло ТОВ «ДРФЦ» з угрупування Олександра Януковича, яке належить вірґінському офшору «Сароне Холдінгс Лімітед» (кінцевий бенефіціар Антоніс Ксенодохідіс із Кіпру). Воно також мало 100% акцій фабрики «Мирноградська».