Експертизою юрдепа АМКУ відатиме юрист «Інтегрітес» та «Екво» з дружиною у «Метінвесті»
27.05.2019   //  

Переможцем конкурсу на зайняття посади начальника відділу експертизи рішень Юридичного департаменту АМКУ став Павло Логінов із результатом в 11,2 бали. Про це повідомляється на сайті Комітету.

Як випливає із декларації Логінова за підсумками 2018-го року, торік він отримав 676 тис. грн доходу за основним місцем роботи, яким є Адвокатське об’єднання «Інтегрітес», а також 533 тис. грн заробітної плати за сумісництвом – у ТОВ «Міжнародна юридична фірма “Інтегрітес”». Це компанії, зареєстровані в одному будинку та зі спільним контактним номером.

Остання належить Руслану Бернацькому, чоловіку замміністра юстиції Наталі Бернацької (до заміжжя Севостьянова). Відзначимо, що юристом у фірмі «Інтегрітес» до призначення в Антимонопольний комітет працював директор Юридичного департаменту Комітету Даніїл Федорчук, під чиїм керівництвом тепер працюватиме Логінов.

Також відомо, що раніше Логінов працював юристом фірми «Aequo». У цій же компанії до призначення в АМКУ працювала державна уповноважена АМКУ Марія Ніжнік, яку називають кумою екс-замголови Адміністрації президента Порошенка Олексія Філатова. Записана на цивільну дружину Філатова Анну Бабич фірма «Aequo» була створена одразу після призначення Філатова в АП і відразу зайняла місце провідного представника компаній, яким потрібні рішення АМКУ щодо концентрацій. Голова АМКУ Юрій Терентьєв є однокурсником Філатова.

Дружина Логінова, Марта Щавурська, у 2018 році основним місцем праці вказувала ТОВ «Метінвест Холдинг» олігарха Ріната Ахметова, з яким АМКУ не наважується сваритись. На своїй сторінці у Fb, Щавурська також зазначає про роботу у юридичній фірмі «Василь Кісіль і Партнери», де, нагадаємо, працювала згадувана держуповноважена Марія Ніжнік разом із Філатовим.

Нагадаємо, у квітні поточного року на підвищення пішов Олег Крижанівський, який будучи начальником Відділу ринків електроенергії Департаменту досліджень і розслідувань ринків ПЕК та ЖКГ представляв на засіданні АМКУ проект рішення по закриття розслідування стосовно зловживань монопольним становищем компанії ДТЕК Ріната Ахметова. Тепер Крижанівський займає посаду заступника директора Департаменту досліджень і розслідувань ринків ПЕК та ЖКГ.