Оточення Кернеса переписало базари на сім’ю, яка шукала роботу через Work.ua та виїхала до Ізраїлю
22.05.2019   //  

Олена та Ігор Долгіх, фірми яких в 2017 році замість оточення мера Харкова Геннадія Кернеса стали власниками двох ринків та елітного ресторану в місті, переїхали до Ізраїлю та не ведуть публічної бізнес-діяльності.

Про це йдеться в матеріалі Анатолія Остапенка для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

У 2009 році в Харкові відбувся перерозподіл власності на міських ринках, деякі з них перейшли під контроль оточення Геннадія Кернеса.

Так, тоді землю під ринком «Столичний» у міськради орендувало ТОВ «Дімаріс». Пізніше фірма скупила цю землю та приміщення на ній (детально читайте в матеріалі «Наші гроші» – «Як оточення Кернеса отримало «Центральний ринок»).

В 2017 році власником землі під ринком стало ТОВ «Фарнад». Власниками цієї фірми до цього часу є Віталій Долгій та його дружина Олена Долгій.

Їх компанії належить ще один харківський ринок – «Кінний», який спочатку також від міської влади перейшов на пільгових у мовах у власність оточення Кернеса через ТОВ «Фьорд» (детальніше читайте в матеріалі «НГ» – «Як оточення Кернеса отримало Кінний ринок»).

В 2017 році цей ринок також переписали на нове ТОВ «Кейфил» Олени та Віктора Долгіх. Того ж року їх сім’я через ТОВ «Крон-Плюс» стали власником ресторан «Нікас» в центрі Харкова, який раніше належав ТОВ «КУА «Фінекс капітал». Остання фірма з 2015 року виплатила 60 млн грн. дивідендів меру Генадію Кернесу.

В 2014 році Віктор Долгій шукав роботу інженера-технолога за 8 тис грн., про що розмістив оголошення на сайті Work.ua.

Його теща заявила журналісту, подружжя вже три роки живе у Ізраїлі та не має жодного бізнесу.

Нагадаємо, сина Кернеса Даніїл Прівалов був засновником ТОВ «Діана», яке у 2011 році на пільгових умовах придбала один із найбільших ринків Харкова – «Сумський». Наразі власниками фірми на близька до мера Ольга Солоп та згадане «КУА «Фінекс-Капітал».

Відмітимо, що в 2015 році Кернес переписав свій бізнес на Оксану Гайсинську – доньку екс-прокурора Київської області Юрія Гайсинського та людину, яку Кернес називає своєю дружиною, але не вказує як дружину у декларації про доходи. Сам Кернес декларує лише оренду 7 кв м у пенсіонера Володимира Ярмака в приватному будинку на околиці Харкова, номер в готелі «Національ», колекцію годинників та прибуток від компанії ТОВ «КУА «Фінекс-капітал.

Орендований Кернесом будинок під Харковом

 

Гайсинська є власником елітного автопарку та відвідує фешенебельні курорти має коштовну нерухомість в Києві та Харкові.